Ziare.com

Comisia Europeana, veste buna pentru economia Romaniei

Luni, 05 Mai 2014, ora 16:15

   

Comisia Europeana, veste buna pentru economia Romaniei
Comisia Europeana a imbunatatit, luni, prognozele de crestere economica pentru Romania.

Astfel, avansul produsului intern brut este estimat acum la 2,5% pentru acest an si 2,6% pentru anul viitor.

Comparativ, estimarea anterioara, realizata in luna februarie, arata o crestere economica de 2,3%, respectiv 2,5%, potrivit datelor Comisiei Europene.

Cifrele sunt inferioare performantei inregistrate in 2013, cand tara noastra a avut o crestere economica de 3,5%, datorita productiei industriale robuste si unui an agricol foarte bun.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

FMI crede in continuare ca Romania va inregistra in 2014 o crestere economica de 2,2%

La nivelul Uniunii Europene, cresterea PIB va ajunge in 2014 la 1,6% si la 2% in 2015. In schimb, in zona euro, avansul va fi de 1,2% pentru acest an si de 1,7% pentru anul urmator.

Comisia Europeana a transmis ca cel mai mare risc ramane in continuare o noua pierdere a increderii, ca urmare a stagnarii reformelor. De asemenea, incertitudinea legata de mediul extern a crescut, insa aplicarea unor masuri "indraznete ar putea duce la o redresare mai puternica decat cea preconizata", arata sursa citata.

"Redresarea a inceput sa se faca simtita. Deficitele au scazut, investitiile au crescut substantial si, cel mai important, situatia ocuparii fortei de munca a inceput sa se imbunatateasca. Eforturile continue de reforma ale statelor membre si ale UE au dat rezultate. Aceste schimbari structurale continue imi amintesc de reformele profunde pe care economiile din Europa Centrala si de Est le-au realizat in anii 1990 si in anii urmatori, ca urmare a aderarii lor la UE exact in urma cu 10 ani.

Experienta lor demonstreaza cat de importanta este adoptarea timpurie a reformelor structurale si continuarea acestora, indiferent de provocarile intampinate pe parcurs. In acest sens, nu trebuie sa reducem eforturile de creare a noi locuri de munca pentru cetatenii europeni si de consolidare a potentialului de crestere", a declarat Siim Kallas, vicepresedinte al Comisiei Europene.

C.P.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci e sigur ca Romania are crestere economica ??

Ca B1, faimoasa televiziune fara 7 premii internationale, zice ca tara merge rau.
Sau ziceau de alta tara ??

 

Marin, vorbeau de Bangladesh. Nu ai inteles bine!

Pe poimaine!

Bravo PONTA! Ma bucur sincer. Toata tara jubileaza. Mai bine nu se

poate!

Ponta danseaza cu atata foc, incat se aud de aici cum ii suna clopoteii! Imi este teama sa nu sparga barca pneumatica si sa se inece, Doamne ajuta! In 10cm de apa, va fi foarte complicat!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor