Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Crestere economica zero pentru Franta, in trimestrul doi

Vineri, 12 August 2011, ora 11:51
1436 citiri
Crestere economica zero pentru Franta, in trimestrul doi
Foto: Le Figaro

Activitatea economica din Franta a stagnat, in al doilea trimestru, in timp ce zvonurile privind o potentiala scadere a ratingului tarii se accentueaza.

Dupa o crestere de 0,9 la suta, in primele trei luni ale anului, institutul francez de statistica a anuntat crestere economica de 0%, in perioada aprilie - iunie, in ciuda estimarilor Bancii Nationale a Frantei, de crestere cu 0,2 procente, relateaza Le Figaro.

Totusi, ministrul Economiei, Francois Baroin, a declarat ca este foarte increzator deoarece "baza economiei este foarte solida".

Consumul, in mod traditional motorul economiei franceze, a scazut cu 0,7 la suta, in al doilea trimestru, comparativ cu o crestere de 0,4 procente in primul. Cea mai mare scadere s-a inregistrat in cazul automobilelor, cu -11,3%.

De asemenea, investitiile si-au incetinit ritmul, majorandu-se cu doar 0,9%, dupa o crestere de 1,2% in primele trei luni ale anului, cu o "bila alba" pentru constructii, unde investitiile au crescut cu 1,4%, comparativ cu scaderea de 0,1% in trimestrul intai.

Productia si serviciile au stagnat, in timp ce industria s-a depreciat cu 0,6 la suta, dupa ce, in primul trimestru, inregistrase cea mai mare crestere din 1968, de 2,9 procente.

Stagnarea economica intervine intr-un moment cand bursele din intreaga lume sunt in picaj, iar, dupa scaderea ratingului SUA de catre agentia de evaluare financiara Standard & Poor's, atentia s-a indreptat spre Franta si Marea Britanie, ca fiind urmatoarele pe lista retrogradarilor.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#stagnare economie Franta, #crestere zero economie Franta, #rating Franta , #crestere economica