Crestere iesita din context in 2013: Cu ce s-a hranit tigrul Europei

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 14:22
3002 citiri
Crestere iesita din context in 2013: Cu ce s-a hranit tigrul Europei

Cele mai importante contributii la cresterea produsului intern brut (PIB) de anul trecut au avut industria si agricultura, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, industria a contribuit cu 2,3% la avansul PIB in 2013, avand o pondere de 30,0% la formarea acestuia si consemnand o crestere de 8,1% a volumului de activitate, conform unui comunicat al INS.

De asemenea, agricultura, silvicultura si pescuitul au avut o contributie de 1,1%, cu o pondere de 5,6% la formarea PIB. Volumul de activitate s-a majorat cu 23,4% pe acest segment.

Financial Times: Romania, un nou tigru al Europei?

INS a mentinut la 3,5% estimarea de crestere economica pentru 2013 si la 5,2% pentru ultimul trimestru al anului trecut fata de perioada corespunzatoare din 2012, serie bruta (5,1% serie ajustata sezonier).

Romania a avut, astfel, cea mai mare crestere de pe continent in ultimul trimestru din 2013.

Contributii pozitive la cresterea PIB au mai avut informatiile si comunicatiile, tranzactiile imobiliare si activitatile profesionale, stiintifice si tehnice, activitatile de servicii administrative si activitatile de servicii suport, se mai arata in comunicatul mentionat.

Contributii negative la cresterea PIB au avut constructiile, comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, transport si depozitare, hoteluri si restaurante si intermedierile financiare si asigurari.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#crestere economica 2013, #agricultura industrie PIB, #economie Romania , #crestere economica
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Daca-i mai tine Base ocupati pe papagali si anu' asta, ne dublam PIB