Ziare.com

Cresterea economica s-a dublat in Germania. Franta nu are vesti bune

Joi, 15 Mai 2014, ora 10:56

   

Cresterea economica s-a dublat in Germania. Franta nu are vesti bune
Germania a avut o crestere economica de 0,8% in primele trei luni ale anului, in contextul in care atat guvernul, cat si populatia au cheltuit mai mult.

Avansul pentru cea mai mare economie din zona euro a fost de 2,3% fata de perioada similara a anului trecut, cel mai mare din ultimii doi ani, conform datelor publicate joi de Biroul Federal de Statistica din Germania, informeaza CNBC.

Pe de alta parte, economia Frantei a stagnat in primul trimestru al anului, pe fondul incetinirii considerabile a consumului si a exporturilor. Franta a raportat o usoara creste in trimestrul anterior. Conform datelor preliminare, cresterea economica pentru primele trei luni din 2014 a fost de 0,0% in Franta, dupa un avans de 0,2% in ultimul trimestru al anului trecut.

Vanzarile auto au scazut cu 1% in Franta, iar exporturile si investitiile in constructii s-au redus.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Institutul de Statistica din Franta a revizuit datoria Frantei raportata la produsul intern brut, la 91,8% de la 93,5% in 2013, precum si cresterea pentru 2012, la 0,3% de la estimarea anterioara de 0,0%.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor