Ziare.com

Criza afecteaza Romania - Banca Mondiala a revizuit cresterea economica

de Constantin Pescaru
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 23:52

   

Criza afecteaza Romania - Banca Mondiala a revizuit cresterea economica
Banca Mondiala (BM) si-a revizuit in scadere prognozele privind cresterea economica a Romaniei, pe fondul crizei euro si a datoriilor pe termen scurt, se arata intr-un raport publicat miercuri de institutie.

Economistii BM considera ca tara noastra va inregistra, in 2012, un avans de doar 1,5%, fata de 3,7%, cat era prognoza din iunie 2011.

"Dupa o performanta consistenta in al treilea trimestru, estimam ca rata de crestere a Romaniei a ajuns in 2011 la 2,2%, de la -1,3% in 2010. Pentru 2012, preconizam ca acest indice va atinge valoarea de 1,5 %, iar pentru 2013, acesta va ajunge la 3%. Avansul va fi incetinit de criza euro si de rascumpararea datoriilor", se arata in raportul Bancii Mondiale.

Institutia considera ca masurile de austeritate impuse in Romania au stabilizat economia tarii noastre.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Ajustarile importante din domeniul fiscal si o politica monetara prudenta au condus la limitarea expunerii Romaniei la tulburarile pietelor. Leul s-a depreciat fata de euro cu doar 2% din iulie si pana in prezent, reflectand absenta unei importante intrari de numerar in aceasta perioada", scrie in raport.

Banca Mondiala avertizeaza ca unele tari, printre care si Romania, se bazeaza prea mult pe capitalul strain al bancilor, fapt ce le face extrem de vulnerabile in fata unei retrageri de capital.

Uniunea Europeana ramane o piata de export importanta pentru tarile din Europa de Est si Asia Centrala, reprezentand mai mult de jumatate din exporturile regiunii. Romania, Lituania si Letonia sunt, insa, deosebit de vulnerabile la o scadere brusca a cererii europene, se mai spune in raport.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2151 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest nenorocit de "DACA" !

...DACA toti potentatii din '90 incoace n-ar fi furat cu 7 maini,DACA bunul-simt,cinstea,onoarea ar fi fost telul suprem,DACA recunoasterea si sprijinirea valorilor intelectuale ar fi fost intensa si corect promovata,DACA educarea noii generatii ar fi fost impinsa cu motoarele la maxim ,DACA nu si-ar fi batut joc de glasul pamantului.....ROMANIA,in acesti 22 de ani,ar fi putut deveni un vector recunoscut,un "motor" pozitiv al progresului;...dar (PARCA),nu-i asa !
Vesnica neconcordanta intre DACA si PARCA !(barca lor,merge prin ape tulburi,trasa sau impinsa de cum voieste BM,FMI sau alti "bine-voitori").

 

Romania e distrusa sistematic de mafia politica!

articol de acad. Dinu C. Giurescu
1. baza industriala existenta in 89 a disparut
2. cooperatia mestesugareasca distrusa
3. agricultura nu mai produce hrana necesara si importam masiv
4. comertul (export) s-a redus sensibil
5. bancile romanesti sunt 90% controlate de strainatate
6. resursele naturale strategice au fost vindute si continua devalizarea (ex. atacarea padurilor)
7. polarizarea extrema a societatii continua: o mina de ultra-bogati politicieni din toate partidele care dau cu tifla majoritatii sarace a populatiei
8. guvernul a ajuns instrumentul de executi al presedentiei
9. politizarea sistemului bugetar pina la cele mai mici functii
10. investitiile orientate spre firme clientelare ale politicului
11. FMI executa un control direct asupra statului odata cu inglodarea in datorii
12. apar jaloane pt fraudarea alegerilor (vot prin corespondenta)
13. integritatea teritoriala atacata prin desfiintarea judetelor, etc
14. reforma sanatatii a distrus si inchis zeci de unitati iar faza a 2a ameninta cu limitarea asistentei medicale doar pt cei cu bani
15. legea arhivelor elimina documente secrete care explica devalizarea economiei din 89 pina azi
16. atitudinea indiferenta a autoritatilor fata de identitatea nationala, traditii, siguranta cetatenilor, etc romanii find incurajati sa emigreze
17. noua lege a educatiei favorizeaza formarea de tineri fara identitate nationala
18. codul muncii da drepturi nelimitate angajatorilor si isi bate joc de forta de munca, de omul de rind

Ai obosit ?

...multe ar mai fi de pus la catastif !
Doar jalea din suflet,pentru tradarea neamului ar face cat o suta de pozitii !!!!
Speranta ingroapa deznadejdea !
I-as pune pe "boieri" sa citeasca doua versuri din Cosbuc,...poezia.."Noi, vrem pamant!". (alea...."Sa nu vrea Dumnezeu cel Sfant / Sa vrem noi sange,nu pamant !".

Acest Ponta este o piaza rea!

Si tot USl....Eu cred ca vor la Putere dar ce atata graba, vor la puter3e pe cadavrul Romaniei? Sunt chiar inconstienti!

Te salut,Anuca !

...sacalii vaneaza rar,se multumesc sa latre de satietate chiar daca-si umplu burtile cu hoituri,apoi,in cardasie,alearga de nebuni (turbati) sa gaseasca unde s-a ascuns puiul mortaciunii....numa' bun de devorat !
Zic si eu ca multi altii.....a fost un pamflet !
O zi buna !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor