Ziare.com

Croitoru (BNR): Romania - crestere economica de 0,5% in acest an si de 1-2% in 2013

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 17:36

   

Croitoru (BNR): Romania - crestere economica de 0,5% in acest an si de 1-2% in 2013
Romania ar putea inregistra in acest an o crestere economica de 0,5% si de 1-2% anul viitor, a declarat vineri consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru.

"Atunci cand ai rate efective de crestere sub cele potentiale, ai o crestere a PIB, normal, dar nu ai si o crestere a ocuparii, ceea ce este foarte important. Ultimele date arata ca avem o crestere sub potential.

Dupa estimarile mele, cresterea economica va fi sub potential in 2012 si probabil asta va fi insotita si de o stagnare a numarului de locuri sau chiar de o pierdere. In anul 2012 este posibil sa vedem o crestere economica usor peste zero", a explicat Lucian Croitoru in cadrul conferintei "Financing the economy in the age of disintermediation", organizata de Oxygen Events si Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania la BNR.

El a mai spus ca se asteapta la o crestere inceata si in zona euro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Cred ca cresterea in zona euro va continua sa ramana inceata si asta se intampla datorita unei deteriorari in sentiment (sentimentul economic - n.red.). Aceasta deteriorare in sentiment se datoreaza fie intaririi politicilor fiscale, fie intaririi conditiilor de credit, si bineinteles ca au fost in timp si probleme legate de Grecia", a adaugat Lucian Croitoru.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a fost, in cel de-al treilea trimestru, in termeni reali, mai mic cu 0,5% comparativ cu trimestrul precedent (date ajustate sezonier), potrivit primelor estimari ale INS.

Fata de acelasi trimestru din anul 2011, PIB-ul a inregistrat in T3 o scadere cu 0,6% pe seria bruta si cu 0,8% pe seria ajustata sezonier.

Potrivit INS, in primele noua luni din acest an, Produsul intern brut a crescut comparativ cu perioada similara din 2011 cu 0,2% pe serie bruta si cu 0,4% pe serie ajustata sezonier.

Sursa: rNews

Articol citit de 1454 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce noroc

a avut acest domn Croitoru!A fost nominalizat pentru functia de premier,dar nu a trecut!Asta da noroc ,sa-ti pastrezi numele curat,fara asocieri cu Basescu sau gasca lui!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor