Ziare.com

Cum vrea Guvernul sa relanseze economia - vezi toate masurile

de Alexandra Sandru
Marti, 13 Iulie 2010, ora 18:27

   

Cum vrea Guvernul sa relanseze economia - vezi toate masurile
"Economia e la pamant", "ne indreptam spre faliment", "nu mai sunt bani la buget" sunt fraze pe care le auzim de luni de zile din gura politicienilor, economistilor, romanilor de rand.

Parlamentarii Puterii au, insa, un plan de relansare a economiei, o echipa formata din Ioan Oltean, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Sever Voinescu, Vasile Gherasim si Zamfir Iorgus (de la PD-L), Mircea Cosea de la UNPR si Andras Edler de la UDMR, lucrand la stabilirea unor masuri care sa sprijine mediul de afaceri si sa repuna economia Romaniei pe picioare.

Surse guvernamentale au dezvaluit, pentru Ziare.com, cateva dintre masurile care vor ajunge spre discutie pe masa Guvernului Boc.

Blaga: Noul plan de masuri economice ar putea fi gata saptamana viitoare

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

- O prima masura este majorarea la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat, care se varsa la bugetul statului, echipa de lucru urmand sa transmita o scrisoare catre Guvern pentru implementarea acestei masuri de catre fiecare ordonator de credite.

- De asemenea, se intentioneaza deducerea unei cote de 50% din valoarea TVA aferenta lucrarilor de renovare/modernizare a locuintelor si cladirilor. Acesta deducere ar urma sa fie realizeata de catre furnizor la momentul emiterii bonului fiscal pentru aceste operatiuni.

"In acest caz, cumparatorul/clientul va plati furnizorului/prestatorului o suma diminuata cu deducerea respectiva, iar furnizorul/prestatorul la randul sau isi va diminua obligatiile de plata la buget reprezentand TVA; trebuie avut in vedere ca implementarea acestei masuri va duce implicit la doua regimuri fiscale diferite in functie de documentul emis de catre furnizor/prestator si anume bon fiscal versus factura ceea ce ar putea fi in contradictie cu principiul nediscriminarii;

In fapt, aceasta masura duce la aplicarea unei cote reduse, care, conform Directivei, se poate aplica la serviciile de renovare/modernizare a caselor particulare, excluzand valoarea materialelor de constructii; trebuie avut in vedere ca odata implementata o cota redusa aceasta trebuie aplicata de toti agentii economici indiferent de statutul furnizorul/cumparatorului si de documentul emis de catre acesta", si-au motivat membrii comisiei de lucru propunerea, potrivit documentului intrat in posesia Ziare.com.

Astfel, ar urma sa se obtina o crestere economica potentiala de +0,3%, iar incasarile de TVA ar fi de 1,5 miliarde de lei.

Scutiri de impozit pe profit

O alta masura de relansare avuta in vedere este scutirea de impozit pe profit pentru oamenii de afaceri care realizeaza in Romania o investitie de peste 200.000 de euro si creeaza cel putin 25 de noi locuri de munca.

Scutirea ar urma sa se aplice pentru o perioada de maximum 5 ani incepand cu anul fiscal urmator celui in care s-a pus in functiune investitia, in limita nivelului maxim al ajutorului de stat si al plafonului intensitatii maxime a ajutorului de stat stabilite prin hotarare de guvern.

Ce masuri anticriza pregateste Guvernul?

Totodata, scutirea s-ar acorda numai daca beneficiarii mentin investitia pentru o perioada de cel putin 5 ani, in caz contrar, se va dispune recuperarea ajutorului de stat, cu plata majorarilor si dobanzilor aplicabile conform legii. Beneficiarul ar mai trebui si sa emita o schema de ajutor de stat cu respectarea prevederilor comunitare si nationale in domeniul ajutorului de stat.

Venituri neimpozabile

Urmatoarele venituri sunt propuse pentru neimpozitare la calculul profitului impozabil:

- dividendele primite de la o persoana juridica in situatia in care contribuabilul ce inregistreaza veniturile intruneste cumulativ urmatoarele conditii: plateste impozit pe profit, potrivit prevederilor titlului, detine minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice care distribuie dividendele si la data inregistrarii venitului din dividende detine participatia minima prevazuta la pct. 2, pe o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani.

- veniturile obtinute din vanzarea de titluri de participare, in situatia in care contribuabilul detine cel putin 10% din titlurile de participare pentru o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani pana la data vanzarii titlurilor;

Mircea Cosea: Ideea lui Vladescu de a inlocui cota unica tine de filosofia economica

Cheltuieli nedeductibile

Cheltuielile inregistrate cu scoaterea din gestiune a titlurilor de participare cu ocazia vanzarii acestora, in limita veniturilor impozabile inregistrate din vanzare, in situatia in care contribuabilul detine cel putin 10% din titlurile de participare pentru o perioada neintrerupta de cel putin 2 ani pana la data vanzarii titlurilor ar urma sa fie nedeductibile.

Motivatia membrilor comisiei este incurajarea infiintarii societatilor de tip holding.

Grupul Fiscal si Grupul de TVA

Pentru incurajarea infiintarii societatilor de tip holding si a diminuarii birocratiei, comisia a propus modificarea Codului Fiscal astfel incat sa se poata infiinta "grupul fiscal".

Astfel, persoanele juridice afiliate au optiunea de a consolida, la nivelul uneia dintre ele, calculul, declararea si plata impozitului pe profit la nivelul grupului fiscal din care fac parte.

Totodata, se urmareste si schimbarea legislatiei in ce priveste grupul de TVA. Desi acest concept a fost introdus la inceputul anului 2007, foarte putine companii s-au incadrat sa se asocieze intr-un astfel de grup deoarece era destinat doar marilor contribuabili.

Astfel, se vrea ca toate companiile, indiferent de marime, se poata infiinta un astfel de grup. Grupul de TVA presupune ca membrii sai sa desfasoare operatiuni fara sa plateasca TVA.

Fiscul sa plateasca daca intarzie rambursarea

O alta masura ar fi penalizarea ANAF-ului cu o dobanda la fondurile pe care intarzie sa le ramburseze firmelor. Astfel, pentru sumele de restituit sau de rambursat de la buget, contribuabilii au dreptul la dobanda din ziua urmatoare expirarii termenului, acordarea dobanzii urmand sa se faca automat.

De asemenea, se are in vedere si simplificarea procesului de rambursare de TVA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4423 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Incurajarea formarii societatilor de tip holding

Holdingul Kalasnicov & Terorist Arab Friendship: Mircea minim 10%, Eba, Udrea, BASE (nu se poate fara el) etc
Holdingul Asfalt Tango: Berceanu, Base, Udrea, Umbrarescu etc
Holdingul Vama Noua SRL: Blaga, Basescu - atat.
Holdingul Marmura Tarii: Videanu, Basescu
Holdingul Rosia Montana: Soros, Basescu...atat.

 

In viziunea guvernului Boc romanii ar trebui sa inceapa sa manince ciment, rigips, fierbeton, caramida caci alimentele vor fi mult prea scumpe !

Relansarea economiei pe seama profesorilor, medicilor si functionarilor publici este o vziune social liberala pur romanesca....

 

intreg parlamentul Romaniei inclusiv guvernul e format din infractori periculosi...mediocritati...criminali (Ilici)...

justitia e zero...parlamentul produce dezastre economice si infractiuni economice grave...la ce bun ne putem astepta pe viitor? la nimic cu astfel de gunoaie de politicieni...Masurile de urgenta ar fi trebuit sa fie arestarea imediata a marilor corupti: Bombonel, Felix, Ilici, Berceanu, Videanu, Patriciu, Vintu, Vanghele, Tradiceanu, Oprisan, Mazare, Blaga, Udrea, Hrebe, Vacaroiu....

 

Pe sub usă

Ziua de azi
Mi-a fost varată, ca de obicei,
Pe sub usă.

Mi-am asezat pe nas ochelarii
Si-am inceput
S-o citesc.

Nimic deosebit,
După cate văd.
Cică pe la pranz o să fiu cam trist,
Nu se specifică motivul,
Si-o să continui să iubesc lumina
De unde-am rămas ieri.

Pagina exterioară informează
Despre tratativele mele cu apa, cu muntii, cu aerul,
In legătură cu pretentia lor absurdă
De-a-mi intra in sange, si-n creier.

Apoi, obisnuitele stiri
Despre puterea mea de muncă,
Despre drumul la paine,
Despre buna dispozitie
(Dar nu se suflă un cuvant
In legătură cu situatia
Din ficat).

Unde s-o fi tipărind
Viata asta a mea,
Că e plină de greseli
Inadmisibile.


poezie de Marin Sorescu din Tineretea lui Don Quijote

pPentru ca noul guvern să relanseze ROmania ar trebui să facă asta:

DENUNŢ PENAL

impotriva numitilor:
1. BĂSESCU Traian, in prezent presedinte al Republicii Romania, cu domiciliul ales in Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: I) infractiunile prevăzute in Legea Sigurantei Nationale 51/1991, prin incalcarea Art.3, literele: k) - “sustragerea de armament, munitie, materii explozive sau radioactive, toxice sau biologice din unitatile autorizate sa le detina, contrabanda cu acestea, producerea, detinerea, instrainarea, transportul sau folosirea lor in alte conditii decit cele prevazute de lege"; l) - “initierea sau constituirea de organizatii sau grupari ori aderarea sau sprijinirea sub orice forma a acestora, in scopul desfasurarii vreuneia din activitatile enumerate la lit. a) - k), precum si desfasurarea in secret de asemenea activitati de catre organizatii sau grupari constituite potrivit legii"; i) - “initierea sau sprijinirea in orice mod a oricaror activitati al caror scop il constituie savirsirea de acte teroriste"; j) – "atentatele contra unei colectivitati, savirsite prin orice mijloace"; II) Infractiunile de: conducere a unei entitati teroriste (art.35, alin.1. din legea 535/2004), asocierea in scopul săvarsirii de acte de terorism si sprijinirea unei astfel de asocieri art.35, alin.2. din legea 535/2004
2. KOVESI Laura Codruta, in prezent Procuror General al Romaniei, cu domiciliul de corespondentă in Bd. Libertătii nr. 12 -14, Sector 5, Bucuresti, pentru infractiunea de favorizare a infractorului - Art.264 alin.1, C.P si infractiunea de abuz in serviciu in formă calificată - Art. 248(1), C.P.
3. MOLDOVEANU Daniel Andrei, in prezent sef al Departamentului Securitătii Nationale din cadrul Administratiei Nationale, cu domiciliul ales in Bulevardul Geniului nr. 1-3, Sector 6, Bucuresti, pentru: infractiunea de favorizare a infractorului - Art.264 alin.1, C.P, infractiunea de abuz in serviciu in formă calificată - Art. 248(1), C.P. si infractiunea de amenintare – Art.193 C.P.
4. ASGARI Mehrab, cetătean iranian, patron al companiei aeriene MIRAVIA, pentru infractiunile de: spălare de bani (in Romania, in vederea finantării unei lovituri de stat la Teheran) -Art.269 C.P.; incălcarea art.35, alin.2. din legea 535/2004, si a art. 3, lit.k din legea 51/1991; amenintare - Art.193 C.P.
5. COLDEA Florian, in prezent adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, cu domiciliul ales in Bulevardul Libertătii nr. 14 D, Bucuresti, pentru incălcarea literei l) a Art.3 din L.51; infractiunea de favorizare a infractorului - Art.264 alin.1, C.P
6. ŢOCU Vasile, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni, pentru complicitate la contrabandă cu armament si aderare la grup terorist organizat
7. CAZACU Aurel, fost director general ROMARM, pentru aceleasi infractiuni săvarsite de Ţocu V., dar si pentru deturnare de fonduri din arsenalul Armatei.

APA DE PLOAIE ; PREGATITI-VA CISMELE DE CAUCIUC SI CHILOTII DE TABLA FIINDCA SE RELANSEAZA ECONOMIA

astia sunt capabili l-a relansat crize - nu invers -

 

Frectii la picior de lemn

Doamne fereste sa se bazeze ei pe masurile astea, ca peste 6 luni vin strainii sa ne ceara cheile de la case...

 

Amicul Ion

La vestitul doctor Costea
Vine Ion de la Copou
- Bună ziua, dom-le doctor
Mi-a intrat o teapă-n ou.
Pacientul se dezbracă
Doctorul il urcă in pat
Si cu mare atentiune
Cercetează-n lung si-n lat.
Ia luneta
O fixează
Ia penseta
O flambează
Scoate teapa
Pensulează
Pune vată
Bandajează
Pune fasă
Si-l pansează
Scoală omul
Si-l asează
Pacientul achită taxa
Si apoi satisfăcut.
Ii dă doctorului mana
- Bună ziua!
- Vă salut.
Peste-un timp, aproape-o lună
Vine amicul Ion din nou
- Uite dom-le doctor, iarăsi
Mi-a intrat o teapă in... ou
Pacientul se dezbracă
Doctorul il urcă in pat
Si cu mare atentiune
Cercetează-n lung si-n lat.
Ia luneta
O fixează
Ia penseta
O flambează
Scoate teapa
Pensulează
Pune vată
Bandajează
Pune fasă
Si-l pansează
Scoală omul
Si-l asează
Pacientul se imbracă
Si achită taxa in grabă
Cand deodată domnul doctor
Foarte curios intreabă:
- Ia să-mi spui, domnule dragă
Care vii de la Copou
Cum se-ntamplă că intr-una
Tot iti intră o teapă in ou?
- Să iertati, domnule doctor
A răspuns omul solemn
Dar nevastă-mea e schioapă
Si are un picior de lemn.


poezie de Ion Pribeagu

care casa mai putopalmistule?aia care ti-a dat-o petrica git scurt platind o chenzina?

petrica si ilici v-a dat ca doar nu o dat nici unul de la ma-sa

Daca astea sunt masurile

guvernului inseamna ca am 120 % dreptate cand zic ca sunteti pe......... :)

 

Guvernul sa demisioneze, tata PCR isi aduce o echipa de oameni destepti.

Cine vrea sa se inscrie, sa ridice manutza. ***and, venim cu noi informatii. Aveti timp să vă decideti.

 
 

maestre... nu am rezistat tentatiei, e prea poetic spus, etc... :)) de aia imi plac mie romanii neaosi.

notre respect, 5 stele

ai cam mult galben,cumva a aderat crin si haremul la voi ?

nu ca m-ar mira...
in general,duceti-va in ppiizzddaa mmaammeelloorr voastre.

esti de al nostru

te punem eunuc peste haremul de la cotroceni.

cum crezi ca se poate

nu cred pana nu vad o minte stralucita ca poate sa invinga mafiaaaaaaaaaaaaaa,fara sa dispara

@PCR, pana "fabrici" date noi, tinerii sa cunoasca cine a fost si ramane PCR antihristic

Planul de masuri economice, oricat de bune si multe ar cuprinde el, nu poate rezolva lipsa ADEVARATA CRIZA A ROMANIEI: lipsa de moralitate si spiritualitate caracteristica comunismului.

Istoric
Numarul estimat de membri PCR, pentru data de 23 august 1944, era cuprins intre 794 si 1150 (http://www.stindard.ro/historicum/2005_comunisti_1944.pdf).
In august 1944 in Bucuresti erau 80 de membrii, iar in Oradea sapte. Cu acest numar de membrii, partidul PCdR era cel mai mic partid comunist din Europa. Este foarte limpede ca o grupare atat de mica si fara electorat, nu putea fi capabila sa schimbe o opozitie puternica cu electorat si foarte apreciata in general de societate.
Care a fost mecanismul cresterii unei grupari fara electorat de la aproximativ 1000 de membri, cat numara in 23 august 1944, la 800.000 de membri in septembrie 1945.
Interesul, imoralitatea, minciuna, oportunismul si manipularea, faceau ca PCdR sa creasca intr-o luna, cat altii intr-un an, precum "Fat Frumos".

Iata cateva din metodele utilizate de Ana Pauker, pentru a mari numarul de PCdR:
"s-a oferit amnistia politica oricarui membru al Garzii de Fier ("fara crime la activ") care se preda de bunavoie. In semn de buna-credinta, i-au eliberat pe "verzii" din lagare chiar inainte de intelegerea cu Patrascu, unul dintre capii Garzii de Fier.

A existat astfel un fel de "pact reciproc avantajos", prin trecerea acestora la comunisti: fostii legionari au gandit sa se protejeze in "vanatoarea" adeptilor dreptei dupa razboi; comunistii care erau simpli muncitori, primul secretar general al PCR a fost plapumarul Gheorghe Cristescu, au adunat oameni cu experienta si aptitudini de militanti.
Grosul masei de partid il formau carieristii si oportunistii dintotdeauna, taranii care primisera carnetul de partid o data cu pamantul la reforma agrara din martie 1945 si oameni care intrezareau pentru prima oara sansa de a reprezenta ceva in viata publica a Romaniei, fara a avea o cariera intelectuala consacrata, obtinuta printr-o viata dedicata studiului sau crearii de valori prin munca. (Lavinia Betea, sursa Jurnalul National)

Algoritmul pentru cresterea spectaculoasa si atat de necesara pentru ca PCdR sa devina reprezentativ, in afara de afara de schimbul "reciproc avantajos" al celor doua forte extremiste, continea chiar si o "pregatire a cadrelor" noii puteri comuniste.
In martie 1945 s-a infiintat Academia Muncitoreasca a PCR, unde tinerii recrutati sa devina activisti politici cu solda si viitor stralucit invatau vreme de opt saptamani, "bazele constructiei de partid" dupa metodele Scolii leniniste de la Moscova.

Atit timp cit exista pcr TREBUIE (is a must!) sa existe si Garda de Fier!!!!

Orice maladie trebuie sa aiba si "tratamentul" necesar. Nostalgia comunista este o boala a virstei-ultime care trebuie tratata cu ceai VERDE!!! Multi au fost!! dar inca au mai ramas!! Traiesc indelungat pt. ca au dus-o bine in comunism!! (vezi ilici: n-a facut copii, n-a facut casa, n-a sadit un pom!! dar inca traieste!!).

garda nu e antidotul pcr,doar o forta paralela cu aceeasi finalitate

ana pauker a inteles rapid chestia si i-a integrat pe legionari in pcr.
ceea ce le trebuie si lcomunistilor si legionarilor este un glonte in ceafa.

Pt pcr

Ce inseamna pecere va spun eu:
P=pile;
C=cunostinte si
R=relatii
Cel ma mare dusman al Romaniei.A decimat clasa politica,a desfiintat propietatea,a infometatpopulatia si ar trebui sa scriu pagini cu ororile acestui nemernic de pcr care in plus este siateu.Groapa istoriei va asteapta si trebuie sa fiti insotiti de multi politicieni ai zilelor prezente,politicieni formati si educati in spiritul ideilor ateiste alae voastre.Dar putti intra in PD-L cu care sunteti rude apropiate. Si inca ceva.Nu patati Steagul Romaniei.Nu este simbolul la nimeni ci al Romaniei,asa ca jos lagele voastre spurcate si patate cu sangele patriotilor Romani.

ACUM SE POATE RELANSA RAPID !!!

PE APA !!!AVEM FOARTE MULTA PE TOT TERITORIUL TARI !!!
SI O SA MAI PLOUA MULT TIMP ...
IESIM DIN CRIZA !!! URA !TRAIASCA PCR-PDL-ul !

 

asa, asa, beto. TRAIASCA PCR. sa-ti traisca neamul si familia, s-o dam p-a romaneasca. ha, ha, ha

vor intelegi fratii romani ca tot noi suntem alaturi de popor si vom lupta pentru binele tarii. Degeaba se screme Dan Diaconescu sa faca partidul popular. NOI SUNTEM SINGURII CARE PUTEM REDRESA TARA.

iar partid pop.***.r ???

pai mai bine sa-i zica DD : ,, Partidul plugarilor "
Tot PCR -ul are cea mai lunga conducere in ISTORIA ROMANIEI , CELE MAI MARI REALIZARI , CONDUCATORUL ASASINAT DE TRADATORI... CU CEA MAI LONGEVIVA conducere 25 DE ANI ???

TRAIASCA PCR.

beto, fii barbat, lupta pentru binele tarii.

Te rog eu , nu mai veni , ramai acolo in Corea de nord !

Daca ai fost pina acum 20 de ani , ce ai facut ? Ai fatat furaciosii astia , care ne-au furat , pina si zaharul din ceai . Toate lichelele , care s-au perindat pe la guvernare , sunt copiii tai , asa ca lasa-ne si te du departe . Decit sa revii tu , prefer sa conduca UDMR !

ASA O FI TATAIE, CA PREA O SPUI PASIONAT, DA' CE TE FACI CU CHEFERISTII, BILDERBERGII SI ALTII ?

Ca pe Astia nu-i potzi lua noaptea cu Pobeda, ca in anii '50, 60'.
Si nici nu-i poti santaja cu Serviciul, ca in anii '70,80' ?
Ai ?
Ian raspunde MaTalica la Intrebarea asta de Baraj ?

Ca nu esti China, chiar daca ati avea Dengi printre voi !
Cum ii superi pe Astia, cum se agita Garzile Maghiare prin Padurile Harghitei, bine indrumate.
Sau, incep si Tzigganii sa faca gat, ca nu degeaba au fost lasati sa adune Averi Uriase.

Io te intreb sincer, si as fi bucuros sa faci Ceva Real.
Adica, in principal, sa construiesti mult mai bine si mai organizat Capitalismul, sub comanda Partidului "Comunist".
Ca d'aia picara Partidele Comuniste, in cap cu PCUS :

DIN PROSTIE !
Ca Prostie Mare se cheama sa ai Puterea,

(indiferent cum s-a obtinut pana la urma prina anii 1917 -1933, ba chiar este o insulta a memoriei victimeleor Razboiului Civil, in care Rushii s-au macelarit intre ei, din prostia de a se lasa prostiti de Altii)

si, sa o pierzi din Lene si Lacomie.
La fel si la noi, nu trebuia pierduta Structura de Putere.
Era un instrument cu care puteai sa faci ORICE, numai Minte sa fi avut.
Sau, daca nu aveai Minte destula, sa te fi inspirat din Nen-tu Deng Siao Ping, Chinezu' 'Otz si Pragmatic.
Io am mai scris d'astea si prin 2006, da' nu piuiai nimic atunci.
Dupa cum scria Nen-Tu Marx, Practica va fi Criteriul Adevarului.
Vezi ca sunt cu Scaneru' pe Matalica si daca vaz ca ai populat PCR-u' cu Prosti, te demasc imediat, ca sunt satul sa o luam Noi, Romanii de la cap si sa muncim ca Narozii ca sa vina Zmekerii sa ne ia tot, pentru ca au fost Unii Prosti, desi trebuiau si se dadeau de Destepti.
Am crescut in Saracia de dupa 1945, am sperat si

(Io cel putin, am mai facut cate ceva la Comunisti, nelucrand nici o singura zi pentru Altii, ca Restu' Bobulatziunii)

am crezut o vreme ca va fi, totusi, Bine (1965-1981) ca sa vaz ca Proshtii din PCR pierdura si Tara, si Boborul, la discretia Zmekerilor Straini.
Vezi ca sunt cu Scaneru' pe MaTalica ...

@PCR : aparitia Clonelor PCR antihristic

Asa cum pe 8 mai 1921, prea putine persoane din Romania au aflat ca s-a nascut PCdR si s-au interesat de existenta sa, tot la fel pe 3 iulie 2010, prea putini romani au stiut ca PCR, "scos in afara legii" in urma evenimentelor din decembrie 1989, s-a reinfiintat.
Modul de reinfiintare, respectiv infiintare al celor doua partide clone, chiar daca sunt despartite de 89 de ani, este identic.

Amandoua provin dintr-un partid obscur.
PCR din mileniul al III-lea, provine din PAS (Partidul Alianta Socialista), partid neparlamentar, inregistrat la Tribunalul Bucuresti, aripa ramasa din PSM (Ilie Verdet) dupa absorbtia acestuia de catre PSD, in timpul guvernarii Nastase.
PCdR din mai 1921, provine din redenumirea Partidul Socialist-Comunist, in urma separarii de extrema stanga a PSDR.

In Romania aceste clone sunt un paradox.
Apar fara ca cineva sa aibe nevoie de ele, apar fara a avea un "electorat".
In fapt prin aceasta se si caracterizeaza proprietatea lor de a fi "clone".

PCdR s-a nascut intr-un stat interbelic romanesc, care nu avea decat o masa de proletari, extrem de firava, dependenta de un stat in care satul s-a bucurat de reforma agrara din 1921(http://www.jurnalul.ro/stire-un-secol-de-flamanzi/1907-2007-demagogie-comunista-prin-reforma-agrara-90833.html si http://www.romanialibera.ro/opinii/aldine/colectivizarea-distrugerea-proprietatii-si-a-omului-146701.html).
Existau doar cativa intelectuali intr-adevar de stanga, ca si acum.

PCR-ul mileniului III se reinfiinteaza intr-un stat aproape lipsit de munca industriala, cu majoritatea intelectualilor ce se considera de dreapta, si cu o masa rurala care detine titluri de proprietate.

Cele doua partide sunt anacronice cu societatea in care isi fac aparitia.
Ele sunt clonate de anumite INTERESE, ANTIROMANESTI, primul al puterii rusesti, cel de al doilea, urmeaza a vedea in continuare.

Ambele clone, profita de o situatie de criza economica si evident nu aduc solutii de rezolvare a acesteia, pentru ca nu acesta a fost scopul clonarii lor.
Masurile preconizate, oricat de bune sau multe ar fi ele, ca sa dea rezultate trebuiesc aplicate intr-un stat MORAL in care JUSTITIA TREBUIE LASATA SA FUNCTIONEZE.

daca o echipa de parlamentari format din fete si baieti...

...fac un plan sau au un plan de relansare economica, ma intreb ce fac economistii de profesie din executiv...sau nu avem !?
...cu ce organ al trupului inteleg ei sa conceapa acel plan ?!

 

De ce trebuie incurajata infiintarea de holdinguri?

Cu ce se va imbunatati bugetul din cauza holdingurilor?
Pe ce lume sunt astia?

 

PROGRAMELE DE DEZVOLTARE ECONOMICA LIPSESC TOTAL DIN MINTEA NULITATILOR GUVERNAMENTALE ROMANESTI.

Iata care sunt cele patru prioritati in politica industriala a Comisiei Europene,astfel stabilite inca din 1994:
1.Imbunătătirea cadrului regulatoriu;2. Asigurarea unei concurente eficiente;3. Promovarea investitiilor intangibile;4. Dezvoltarea cooperării industriale si in domeniul cercetării
IMBUNĂTĂŢIREA CADRULUI REGULATORIU
Imbunătătirea cadrului regulatoriu are la bază linii directoare adoptate la 16 ianuarie 1996. Acestea vizează in primul rand:
• consolidarea, actualizarea si simplificarea reglementărilor existente in industrie;
• desfăsurarea unei analize cost-beneficii inainte de a introduce orice noi reglementări;
• luarea in calcul a factorilor de risc legat de sănătatea publică sau de protectia mediului;
• orice nouă reglementare trebuie să fie simplă, ieftină si in interesul sănătătii publice si al protectiei mediului.
ASIGURAREA UNEI CONCURENŢE EFICIENTE
Cele mai semnificative sunt propunerile de lichidare a unor monopoluri de stat, cum ar fi cele din sectoarele: postă, telecomunicatii, energie, etc
PROMOVAREA INVESTIŢIILOR INTANGIBILE
Competitivitatea unei firme in secolul 21 va depinde tot mai mult de puterea sa de inovatie in ceea ce priveste procesele de muncă, organizarea muncii si implementarea rapidă a noilor tehnologii. De aceea, investitiile in cercetare-dezvoltare, proprietatea intelectuală, specializarea fortei de muncă, asigurarea sănătătii si sigurantei la locul de muncă, procesarea datelor etc., devin domenii cheie ale viitorului. Se prevede formularea si implementarea unor strategii specifice de dezvoltare a unor industrii precum electronica, informatica, biotehnologia, textilele.
DEZVOLTAREA COOPERĂRII INDUSTRIALE
Uniunea Europeană a creat cadrul legal si mecanismele de sprijinire a cooperării intre firme din diferitele sale state membre. O atentie deosebită se acordă intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care sunt mai ezitante in realizarea unor activităti de cooperare care să depăsească granitele statului unde sunt inregistrate. Ele reprezintă insă 99% din numărul firmelor inregistrate in UE, oferind 70% din locurile de muncă existente in sectorul particular. Pentru a impulsiona sia incuraja cooperarea au fost create un sir de institutii specializate, cele mai importante fiind cele prezentate mai jos.

ATI AUZIT VREODATA GUVERNANTII PDL-isti avand asemenea politica industrila?Nu .La in romania politica industriala,cea agricola suntinlocutite de actiunile insumate ale guvernantilor de decimare a romanilor.
De exemplu cum sa se vorbeasca in romania incompetentilor comunisti despre DEZVOLTAREA COOPERĂRII INDUSTRIALE,cand peste 350 000 de IMM-uri au fost falimentate in 2009 in Romania.
Pot sa se dea si peste cap PDL-UNPR-istii,nu vor avea niciodata relansare economica,unicul lor interes este testarea suportabilitatii romanilor la masurile lor inumane ,antisociale .

 

POLITICA INTREPRINDERII IN UE

Iata care-i "politica intreprinderii" in U.E:

http://www.mdrl.ro/euroimm/docs/Politica%20intreprinderii%20in%20UE%20si%20Romania.pdf

Fara comentari,tovarasi securisto-comunisto-basesti,pogea,videanu, vladescu, boc.

Pentru ulivia,

Te felicit pentru comentarii.Iti spun ca totusi faci o confuzie mica. Spup ceva de securitatee.Aici gresesi.De fapt se numeste SECATURITATE. Restul comentariilo sunt extra.Sa traim sa vedem aceste jigodii unde le este locul.

...

Acestea sint masuri de redresare economica adevatate. Vin cam tirziu , dar mai bine tirziu decit niciodata.Sa speram ca vor fi si aplicate.

 

Relansarea economica:o alta vrajeala a 'basestibocilor'!

Astia(basestibocii!)nu sunt in stare nici macar sa-si re-lanseze o barcuta de hartie pe apa ,darmite economia
'romanicii'.
Pacat ca presa si ,implicit, si mediul on-line le prezinta toate 'aburelile',si dupa aia da-i si dezbate si analizeaza,etc.etc.
Eu le-as propune presei sa nu mai scrie nimic timp de 2 luni despre base,boc, udrea,videanu,etc.Cred ca se vor sinucide in grup spanzurandu-se cu posetele lui nuti udrea sau dandu-si in cap cu bordurile lui videanu.

 

De rasul lumii !

Relansare economica cu Sulfina Barbu, Sever Voinescu, Anastase ...? Hai sa fim seriosi ! Inteleg ca nu mai avem guvern ? N-ar trebui ca primul primul ministru sa-si formeze o echipa de specialisti in economie, impreuna cu care sa faca in sfarsit ceva ?!
Ce econom ie stie Sulfina sau Anastase ?! Dar Sever Voinescu ?! Astia sunt de rasul lumii !

De rasul lumii esti tu Boby23August

Afara de etichetari ieftine, nu cred ca te mai pricepi la ceva. Relansarea economica nu sta in cele trei persoane pe care le-ai stigmatizat.

babaciune cheala,care semnezi buby23,daca din echipa faceau parte,somnabulul cr(et)in antonescu si bu.langiul fos-ganian totul era ok?

mare jig.godie mai esti

oameni buni va dati seama dupa ce si-au stors creierasele atat au putut sa produca

vai de capul nostru ce prosti ne conduc

 

noroc cu tine ca te desteptaciunea afara din casa

si de destept ce esti ai ajuns mincator de c.acat pe forum

pofticios mic ce zici ca as manca eu iti las cu cea mai mare placere

dar mie teama ca de la mine mori de foame ca asta e

Lui Kaka si etc

Chiar numele tau spune cine esti,deci locul tau este in WC.Intra ma repede acolo ca sa trag apa.Ptiu ce putoare lasi in urma.Miroase a comunist imputit.Cah

operatia si echipa medicala

Daca ai o tumora la creier si te opereaza o "echipa" din care NU face parte NICI un medic crezi ca scapi cu viata ?
Daca ai o "echipa" fara NICI UN ECONOMIST care "opereaza" economia romaneasca ca sa o scoata din criza ce crezi ca se va intampla ?
Cat de prosti suntem considerati de clica de la putere..................!!!???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor