Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene

Joi, 14 Mai 2015, ora 07:28
5857 citiri
Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene
Foto: Flickr/ Hakan Dahlstrom

Tarile din Europa au raportat miercuri estimarile semnal pentru trimestrul I 2015, analistii estimand ca cifrele de crestere economica ar putea zugravi o imagine de ansamblu relativ incurajatoare.

Statisticile pot fi privite si in acest mod: doar 2 state - Finlanda si Grecia - sunt in recesiune, economia europeana a crescut peste cele ale Marii Brinanii sau SUA, iar prognoza generala de crestere a fost ratata cu numai 0,1%.

Economisti din intreaga Europa erau convinsi ca in Eurozona cresterea economica s-ar apropia de 0,5% in primul trimestru, devansand economia britanica, care a crescut cu 0,3%, si cea a SUA, care abia a depasit 0%.

O moneda euro relativ slaba si pe un pret ieftin al petrolului au contribuit la efervescenta economica din ultima perioada, iar BCE considera ca si schema QE a contribuit la sporirea increderii in zona euro si la stimularea creditarii.

Concluzia finala: Economia Zonei euro a inregistrat o crestere de 0,4% in primul trimestru, in special cu aportul Ciprului si Frantei. Din randul statelor aflate in afara zonei, Romania are din nou o buna performanta.

Vesti proaste pentru Finlanda

Economia nationala a scazut cu 0,1% in primul trimestru al anului, arata cifrele oficiale, cifre care anuntau in ultimul trimestru al anului trecut o contractie de 0,3%.

Economia finlandeza se afla in dificultate de la finalul anului 2012.

Economia Finlandei sufera din cauza mai multor probleme. Cresterea a fost afectata de masurile de austeritate impuse in incercarea de a cobori deficitul catre tinta impusa la nivel european. Finlanda nu a depasit nici problemele generate de declinul accentuat al companiei-fanion, Nokia, sau de impasul in care se afla industria lemnului. Tara a fost afectata si de sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei Ucrainene.

Situatia prezenta va genera inclusiv un avertisment din partea UE, din cauza deficitului bugetar.

Citeste mai multe date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene pe Curs de guvernare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#crestere economica tari UE, #date economice Uniunea Europeana 2015 , #crestere economica