Economia Germaniei sfideaza dezastrul din Japonia si revoltele arabe

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 09:18
2618 citiri
Economia Germaniei sfideaza dezastrul din Japonia si revoltele arabe

Crestere economica semnficativa, un deficit in scadere si un somaj care se reduce - aceasta este Germania, cea mai mare economie din Europa, care isi continua ascensiunea fara a fi deranjata de dezastrul din Japonia sau de impactul revoltelor arabe.

Cinci mari institutii din tara au publicat, in aceasta saptamana, un raport in care previziunile privind economia Germaniei sunt mai optimiste decat cele anuntate anterior.

Dintre toata datele, cu siguranta cel mai spectaculos este deficitului public in 2012. Potrivit acestora, deficitul public german ar trebui sa ajunga, anul viitor, la 0,9% din Produsul Intern Brut (PIB), scrie Le Figaro, citand AFP.

Incepand cu acest an, Germania ar trebui sa se incadreze sub limita europeana de 3% deficit, cu o prognoza de 1,7% pentru 2011, fata de 3,3% anul trecut. Cifra pare incredibila, daca o comparam cu multe alte tari europene. De exemplu, Franta, o economie importanta a Europei, spera sa isi reduca deficitul in acest an la 6%.

Insitutele mai estimeaza o crestere economica de 2,8% in acest an, dupa 3,6% in 2010, previziuni mai optimiste chiar decat ale guvernului german, care spera la o crestere de 2,3%. Pentru 2012, estimarile arata o incetinire a cresterii economice la 2,0%.

In ceea ce priveste somajul, prognoza institutelor este de 6,9% in acest an (fata de 7,7% in 2010) si 6,5% in 2012. Pe de alta parte insa, institutele sunt ingrijorate de o "penurie de petrol, din cauza nelinistilor in crestere in lumea araba".

"Perspectivele economice sunt foarte promitatoare pentru noi si asteptarile sunt mari", a spus presedintele federatiei VDMA, Thomas Lindner.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#crestere economica, #economie Germania, #economie prognoza , #crestere economica