Economia Germaniei sfideaza dezastrul din Japonia si revoltele arabe

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 09:18

   

Economia Germaniei sfideaza dezastrul din Japonia si revoltele arabe
Crestere economica semnficativa, un deficit in scadere si un somaj care se reduce - aceasta este Germania, cea mai mare economie din Europa, care isi continua ascensiunea fara a fi deranjata de dezastrul din Japonia sau de impactul revoltelor arabe.

Cinci mari institutii din tara au publicat, in aceasta saptamana, un raport in care previziunile privind economia Germaniei sunt mai optimiste decat cele anuntate anterior.

Dintre toata datele, cu siguranta cel mai spectaculos este deficitului public in 2012. Potrivit acestora, deficitul public german ar trebui sa ajunga, anul viitor, la 0,9% din Produsul Intern Brut (PIB), scrie Le Figaro, citand AFP.

Incepand cu acest an, Germania ar trebui sa se incadreze sub limita europeana de 3% deficit, cu o prognoza de 1,7% pentru 2011, fata de 3,3% anul trecut. Cifra pare incredibila, daca o comparam cu multe alte tari europene. De exemplu, Franta, o economie importanta a Europei, spera sa isi reduca deficitul in acest an la 6%.

Insitutele mai estimeaza o crestere economica de 2,8% in acest an, dupa 3,6% in 2010, previziuni mai optimiste chiar decat ale guvernului german, care spera la o crestere de 2,3%. Pentru 2012, estimarile arata o incetinire a cresterii economice la 2,0%.

In ceea ce priveste somajul, prognoza institutelor este de 6,9% in acest an (fata de 7,7% in 2010) si 6,5% in 2012. Pe de alta parte insa, institutele sunt ingrijorate de o "penurie de petrol, din cauza nelinistilor in crestere in lumea araba".

"Perspectivele economice sunt foarte promitatoare pentru noi si asteptarile sunt mari", a spus presedintele federatiei VDMA, Thomas Lindner.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2436 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
koko51955
rank 5
Disciplina germanilor este una militara
La germani nu se discuta un ordin sau o lege prea mult, ci se aplica si se respecta. La acest popor disciplina este pe primul loc si, spre norocul lor, au si oameni care sa gandeasca aceste reguli. Pana si opozitia pune umarul acolo unde este nevoie, spre deosebire de Romania, unde INCOMPETENTA SI DEZORDINEA au devenit litera de lege. Parerea mea. Am zis.
liviu_69
rank 5
Simplu
De ce nu depinde de ce se intampla in jur? Asta se numeste cumva "economie multilateral dezvoltata" ? Isi mai aminteste cineva termenul ?
La noi s-a trecut dintr-o extrema in alta!
Westrop
rank 5
Nu se poate compara in niciun fel Germania cu Romania...
Politica romaneasca si coruptia, lupta intre clanuri securiste pentru putere, au dus la falimentul economiei. Nici intr-o suta de ani nu va fi Romania ca Germania de azi. Ordine, disciplina, corectitudine, seriozitate, respect pentru ceilalti...oare peste cati alti "20" de ani?
Terente
rank 4
Dimpotriva....
Germania profita de intrarea in declin a Japoniei. Asta e razboiul despre care tot vorbim...
In ceea ce priveste trimiterea la " epoca de aur", incercarea este nefericit aleasa. Nu-i cazul!
pasco
rank 5
NU MAI CREDETI CA ESTE CEVA DE GERMANIA
Crestere de 2-3% nu este mare lucru dupa ce vreo 20 de ani au dat inpoi si in cel mai bun caz aveau o crestere de 0-1% pe an.SUA in plina criza 2010 a avut crestere de 2,8% pe an,dar la o economie de 5 ori mai mare decit Germania.Nici Romania nu sta perea rau,considerind ca nu face polotica Europei,iar subventile la agricultura din pertea EU sint de 6-10 ori mai mici pentru Romania procentual decit primaste Germania sau Franta findca astia isi fac partea.La capitolul coruptie so lase balta ca politicieni Germani sint mina in mina cu mafioti de la Gasprom si companile de pertol rusesti,asta este si cel mai mare motiv de ce au si cel mai scup curent din Europa (26 centi pe KW/hr),iar acum vor sa inchida si centralele nucleare ca sa depinda si mai mult de gazul rusesc.Asa ca nu mai priviti prea sus la Germania ca este o tara putreda, mai au si printre cele mai mari taxe pe venit din lume si 24% tva.O vizita in Germania nu prea spune tot,sa traiti acolo si o sa va schimbati parerea.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor