Economia, in scadere in trimestrul trei

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 10:17
2569 citiri
Economia, in scadere in trimestrul trei

Economia a inregistrat o scadere in trimestrul al treilea din 2012, dupa un usor avans in T2.

Produsul intern brut al Romaniei a fost mai mic cu 0,5% (date ajustate sezonier), in trimestrul trei, fata de cel anterior.

An la an, economia a scazut cu 0,6%, pe seria bruta si cu 0,8% pe seria ajustata sezonier, potrivit estimarilor "semnal", publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

In primele noua luni ale anului, PIB-ul a crescut cu 0,2% pe serie bruta si cu 0,4% pe serie ajustata sezonier, comparativ cu perioada similara din 2011.

Radiografia economica a Romaniei - care este situatia

Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Adrian Vasilescu, a declarat, la Realitatea Tv, ca datele nu sunt ingrijoratoare si ca asteapta informatiile pentru intreaga Uniune Europeana.

"Situatia e ingrijoratoare daca comparam PIB-ul efectiv cu cel potential, adica cu ce ar putea daca Romania si-ar mobiliza bine toate resursele. In fiecare an e calculat un PIB potential, cu care pornim la drum, iar ulterior datele sunt ajustate", a adaugat Vasilescu.

In trimestrul doi din 2012, economia a avansat cu 0,2%, comparativ cu T1.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#scadere economica trimestrul trei, #scadere economie T3, #economie trimestrul 3, #economie T3 , #crestere economica