Economia Romaniei isi va reveni in trimestrul patru

Miercuri, 02 Septembrie 2009, ora 12:59
2249 citiri
Economia Romaniei isi va reveni in trimestrul patru
Foto: ZF

Declinul economic din Romania va lua sfarsit in acest trimestru, industria fiind deja pe drumul spre redresare, potrivit analistilor de la Merrill Lynch.

"Vedem semne de revigorare in Europa de Est. Ne asteptam ca declinul economiei din Romania sa atinga nivelul maxim in trimestrul al doilea sau al treilea. Apoi, incepand cu ultima parte a anului, credem ca situatia se va indrepta", a declarat, pentru Business Standard, Radoslaw Boyds, economist specializat pe Emerging Europe, Middle East and Africa la Bank of American-Merrill Lynch.

El a adaugat ca, desi industria este unul dintre principalele motoare de redresare economica, nu este cel mai important domeniu.

In trimestrul al doilea, scaderea a fost de 8,7 procente, mai putin decat estimarile initiale de 8,8%. De asemenea, produsul intern brut s-a redus cu 1,1%, fata de raportarea anterioara de 1,2 procente.

Chiar daca industria este inca pe minus, acest domeniu si-a revenit foarte mult in ultima perioada. "In rate anuale, industria si agricultura si-au revenit usor in al doilea trimestru al anului. Dar nu ma astept ca agricultura sa-si continue tendinta de revigorare. Doar industria va continua sa-si revina, pe baza cererii externe, in special din statele vest-europene", a explicat Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, senior economist la ING.

El a adaugat ca industria romaneasca este strans legata de exporturile spre aceste state, singura ramura care nu va inregistra o crestere fiind cea auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#revenire economica Romania, #crestere industrie Romania, #estimari Merrill Lynch , #crestere economica