Guru financiar: Romania, una dintre cele mai atractive piete din Europa

Miercuri, 17 August 2011, ora 20:14
2415 citiri
Guru financiar: Romania, una dintre cele mai atractive piete din Europa
Foto; Arhiva

Presedintele executiv pentru piete emergente la Templeton Asset Management, Mark Mobius, crede ca Romania, Rusia si Polonia sunt cele mai atractive piete din Europa.

Mobius, cunoscut ca un guru al pietelor financiare, crede ca situatia datoriilor din Europa nu este la fel de grava ca cea din Statele Unite, drept care pietele emergente europene, cum ar fi cele din Romania, Rusia si Polonia, ar trebui urmarite cu mare atentie.

"In Romania vedem, in continuare, o multime de oportunitati, in special in sectorul transporturilor sau domeniul energiei", sustine Mobius. Pe de alta parte, Rusia este interesanta din punctul de vedere al agriculturii, al resurselor naturale si al petrolului, iar Polonia are potential datorita cresterii Produsului Intern Brut.

"Polonia este, de fapt, singura tara din Uniunea Europeana care si-a mentinut cresterea PIB-ului in perioada 2008-2009", afirma Mobius, intr-un articol publicat de City Wire.

In viziunea presedintelui Templeton Asset Management, Romania s-ar putea confrunta cu o crestere a inflatiei mai mare decat cea prognozata. Mobius argumenteaza ca ridicarea plafonului de indatorare in Statele Unite a creat confuzie pe pietele din toata lumea, ducand la pierderea increderii investitorilor.

"Nu cred ca actuala criza a datoriilor din Europa poate provoca o recesiune globala, pentru ca sunt multe state care inregistreaza crestere economica", mai afirma analistul financiar.

Previziunile FMI sunt ca, in ansamblu, economiile emergente vor creste cu 6,6% in acest an, de trei ori mai rapid decat cresterea prognozata de 2,2% pentru tarile dezvoltate.

Franklin Templeton Investment Management a fost desemnat, in septembrie 2010, administrator al Fondului Proprietatea. In plus, Franklin Templeton Investments, administratorul activelor de 4 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea, a inregistrat, la inceputul acestui an, la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNV) un grup de 11 sub-fonduri de investitii pe pietele internationale reunite sub fondul umbrela Franklin Templeton Investment Funds.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#Mark Mobius Romania, #Franklin Templeton Investment Management, #romania atractiva investitii , #crestere economica