Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Locuitorii din tarile bogate, mai pesimisti decat cei din tarile sarace

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 15:55
2217 citiri
Locuitorii din tarile bogate, mai pesimisti decat cei din tarile sarace
Foto: Fennellandassociates

Consumatorii din tarile bogate sunt pesimisti in legatura cu viitorul economiei, in timp ce persoanele din tarile emergente s-au aratat mai optimiste, potrivit unui sondaj desfasurat in 25 de state.

Rezultatele reflecta ritmul diferit de redresare economica dupa recesiunea globala, relateaza BBC News.

Consumatorii din Japonia, Franta si Marea Britanie sunt cei mai pesimisti, potrivit sondajului efectuat in randul a 25.000 de persoane, de catre firma de cercetare Globescan. In cele trei tari, peste jumatate din intervievati au declarat ca se asteapta la o depreciere a situatiei economice.

De altfel, in majoritatea statelor bogate numarul pesimistilor il depasea pe cel al optimistilor. Singura exceptie a fost Germania, unde 36 la suta din respondenti au declarat ca se asteapta la vremuri mai bune.

Situatia a fost total opusa in tarile emergente. In Nigeria, de exemplu, 70 la suta din respondenti cred ca economia va merge mai bine, rezultate foarte "optimiste" inregistrandu-se si in Kenya si Egipt.

Pakistan a fost singura tara emergenta cu un numar mai mare de pesimisti, in timp ce in Rusia, Chile si Ecuador numarul optimistilor il depasea foarte putin pe cel al pesimistilor.

Diferenta de atitudine se explica prin evolutia economica recenta: crestere puternica in cele mai multe tari emergente, stagnare in statele bogate.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#crestere economica tari bogate, #crestere economica tari emergente , #crestere economica