Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa externa, despre cresterea economica a Romaniei: O mare surpriza pozitiva

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:36
6989 citiri
Presa externa, despre cresterea economica a Romaniei: O mare surpriza pozitiva

Cresterea economica a Romaniei in trimestrul 3, anuntata de datele INS si preluata de premierul Victor Ponta, este prezentata in articole din presa internationala.

Datele privind PIB-ul romanesc au fost o mare surpriza pozitiva, ajutand leul sa castige cateva puncte, scrie vineri International Business Times.

Economia romaneasca a crescut intr-un ritm mai rapid in al treilea trimestru, fata de cel precedent, intrecand cu mult estimarile analistilor, potrivit datelor preliminare de vineri.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 3,2 la suta fata de acum 12 luni, iar in primele 9 luni din 2014, a crescut cu 2,8 la suta, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2013.

Romania, cea mai mare crestere economica din UE in trimestrul trei

De asemenea, Bloomberg scrie ca expansiunea economica a Romaniei s-a accelerat in al treilea trimestru, probabil si impulsionata de exporturile mai ridicate si de cresterea consumului intern.

Publicatia citeaza datele furnizate de INS, vineri, si subliniaza ca a doua cea mai saraca tara din UE se bazeaza in cea mai mare parte pe exporturile de masini Renault si Ford, pentru a-si spori cresterea economica, pentru a imbunatati nivelul de trai si pentru a ajuta Guvernul sa indeplineasca tinta de a adera la zona euro in anul 2019.

Ponta se lauda cu cresterea economica: Dumnezeu tine cu oamenii buni

Si Wall Street Journal aminteste despre cresterea economica a Romaniei: "Cu o crestere economica a Romaniei de 3,2 la suta, in trimestrul 3 fata de anul precedent, nu pare ca tensiunile dintre Uniunea Europeana si Rusia pe tema Ucrainei au avut un efect negativ major asupra activitatii economice din regiune".

Nu in ultimul rand, potrivit RTE.ie, Austria (1,4 la suta) si Finlanda (1,2 la suta) sunt tarile ce urmeaza Romaniei in ce priveste cresterea economica.

Romania a inregistrat cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul al treilea din 2014, comparativ cu trimestrul precedent.

Informatia apare in comunicatul Eurostat, dat publicitatii vineri.

In perioada iulie-septembrie 2014, produsul intern brut al tarii noastre a avansat cu 1,9% fata de aprilie-iunie 2014.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#crestere economica Romania, #presa externa crestere PIB Romania, #crestere PIB Romania , #crestere economica