Prognoza buna pentru Romania: Crestere economica de 3,3% in acest an

Vineri, 29 Mai 2015, ora 20:44

   

Prognoza buna pentru Romania: Crestere economica de 3,3% in acest an
Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a revizuit in sus prognoza privind cresterea economica a Romaniei in 2015 si 2016, la 3,3% si, respectiv 3,4%, potrivit Prognozei pe termen mediu 2015 - 2018 - varianta de primavara.

Anterior, in prognoza din iarna, CNP previziona un avans al PIB de 2,8% pentru 2015.

Potrivit sursei citate, Produsul Intern Brut se va ridica in 2015 la 701 miliarde de lei, iar in 2016 la 742 miliarde de lei. Pentru 2017, CNP prevede o crestere economica de 3,7%, iar pentru 2018 de 4%.

Banca Mondiala, optimista: Romania va devansa alte economii europene in urmatorii ani

Pe de alta parte, Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca, in acest an, consumul final va creste cu 3,1%, iar in 2016 cu 3,3%, consumul individual al gospodariilor se va majora cu 3,2%, respectiv cu 3,4%, iar cel colectiv efectiv al administratiei publice cu 1,4% si, respectiv cu 3%.Potrivit datelor publicate pe 13 mai de Institutul National de Statistica, Produsul Intern Brut a fost mai mare cu 1,6% in termeni reali in primul trimestru din acest an fata de trimestrul IV din 2014, iar comparativ cu perioada similara a anului trecut a inregistrat o crestere cu 4,3% pe seria bruta si cu 4,2% pe seria ajustata sezonier.

Fondul Monetar International a revizuit in crestere la 2,7% estimarile referitoare la avansul Produsului Intern Brut al Romaniei in acest an, potrivit raportului World Economic Outlook publicat, in 14 aprilie, de institutia financiara internationala.

In raportul publicat in toamna anului trecut, FMI estima o crestere de 2,4% pentru economia romaneasca in 2015. In ceea ce priveste estimarile pentru 2016, FMI prognozeaza ca economia romaneasca va inregistra un avans de 2,9%, peste cel de 2,5% prognozat in luna octombrie a anului trecut.

Prognoza spectaculoasa pana in 2018, pentru Romania: Evolutia salariilor

La inceputul lunii mai, Comisia Europeana (CE) si-a imbunatatit usor estimarile privind cresterea economica a Romaniei in 2015 pana la 2,8%, fata de avansul de 2,7% pe care il preconiza in luna februarie.

De asemenea, Banca Mondiala se asteapta ca economia Romaniei sa inregistreze o crestere a Produsului Intern Brut de peste 2,4% in 2015, gratie cererii solide a consumatorilor, revenirii treptate a investitiilor si cresterii exporturilor, potrivit Financial Times, care a consultat un raport cu cele mai noi estimari ale Bancii Mondiale.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3923 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Te-o
rank 5
Daca va adresati mosilor si babelor consumatoare de antene,puteti
creia confuzie!
Nu pentru cunoscatori in secretele manipularii datelor statistice de sorginte comunista si mai ales nu pentru economisti orientati spre macroeconomie!
Cresterile trambitate ,prin terte canale ca sa fie mai credibile pentru naivi,daca sunt reale(ma indoiesc,deoarece Statistica Nationala este impanata cu gascarii lui Ponta,fiind singura sursa de prognoze externe)se bazeaza pe umflarea artificiala a consumului,prin cresteri de pensii nesimtite,salarii bugetare consumatoare de buget(nepoti,fini,socrii),cresterea asistentei sociale etc etc.
Exact drumul spre catastrofa a Greciei!
Unde sunt investitiile celor 13 mld de euro inregistrati de deficitul national sub Ponta!
Zero km.de autostrazi,necesare ca aerul pentru economie(in curand Dacia si Ford vor dispare din Romania lasand tara distrusa economic)!
Cate sate au fost canalizate(suntem pe ultimul loc din Europa)si cate drumuri comunale au fost asfaltate!
Unde sunt investitiile bugetare atragatoare de miliarde de euro europeni gratis?
Unde sunt micile cooperative de colectare a produselor taranesti si asigurarea desfacerii lor prin marile
suprafete comerciale?
Dar puzderia de micro industrii prelucratoare la fata locului a produselor primare agricole,ca in Polonia?
Lista este asa de lunga incat ar trebui o carte neagra a sabotajului economic al guvernului Ponta la adresa interesului national!
Ne aflam in plina gluma comunista:ce creste rapid dar nu se vede?Nivelul de trai!
In cazul in speta,economia pontista!
O fi aflat Ponta ce este PIB? Teo
sanziana
rank 5
3,3% X 0 = 0
Asta-i valoarea economiei Romaniei. Crestere?
Ha!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor