Revista Presei: Cresterea economica, noi o vedem si nu e

Miercuri, 17 August 2011, ora 08:29
1662 citiri
Revista Presei: Cresterea economica, noi o vedem si nu e

Romania a inregistrat o crestere economica in trimestrul doi din acest an, comparativ cu trimestrul unu, de 0,2%, mai putin decat estimarile initiale ale Guvernului convenite cu FMI, arata presa de miercuri. Pe de alta parte, noua criza loveste europenii din plin, cresterea economica in UE fiind foarte slaba in ultimele trei luni.

Romania a inregistrat o crestere economica in trimestrul doi din acest an, comparativ cu trimestrul unu, de 0,2%, conform estimarilor publicate de Institutul National de Statistica, arata "Jurnalul National".

Fata de tarile europene, Romania este codasa la cresterea economica, fiind devansata chiar si de Bulgaria, cu un avans de sase ori mai mare al PIB-ului, scrie "Romania Libera".

In trimestrul unu din 2011, economia a inregistrat un avans de 0,7% fata de ultimele trei luni din 2010, arata "Evenimentul Zilei", care scrie ca "Am ingropat recesiunea".

"Adevarul" arata ca economia Uniunii Europene a avut in intervalul aprilie-iunie cea mai slaba evolutie trimestriala din ultimii doi ani, alimentand speculatiile privind o noua criza.

Jurnalul National: Cresterea economica, noi o vedem si nu e

Romania a inregistrat o crestere economica in trimestrul doi din acest an, comparativ cu trimestrul unu, de 0,2%, conform estimarilor publicate de Institutul National de Statistica.

Cifra este sub prognozele Guvernului, care mizau pe o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) in trimestrul II, fata de primul trimestru, de 0,3%-0,4%, cifrele fiind discutate si cu oficialii FMI.

Guvernul mizeaza insa pe o performanta mai buna in trimestrul III, datorita productiei agricole, pentru a atinge tinta pe intregul an, informeaza Jurnalul National.

Romania Libera: Economia Romaniei s-a lipit de fundul prapastiei

In topul european al cresterii economice pozitive, Romania ocupa ultimul loc fiind devansata chiar si de Bulgaria cu un avans de sase ori mai mare al PIB-ului.

Singura tara cu un rezultat mai slab este Portugalia (-0,9%) Din analiza Biroului european de statistica lipsesc datele referitoare la evolutia PIB-ului pentru state precum Irlanda, Grecia, Malta, Polonia, Slovenia, Danemarca si Luxemburg.

Pentru acest an a fost mentinuta evaluarea privind 1,5% crestere economica, in timp ce pentru anul viitor cresterea economica prognozata este de 3,7%, cu o reducere cu 0,2%, arata Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Veste buna - Am ingropat recesiunea

Cresterea economica este conform asteptarilor analistilor locali, care estimau pentru trimestrul doi un avans al produsului intern brut cu 0,2 - 0,3% fata de cele trei luni anterioare. Acesta este al treilea trimestru consecutiv de crestere pentru PIB.

In trimestrul unu din 2011, economia a inregistrat un avansat de 0,7% fata de ultimele trei luni din 2010 si de 1,7% fata de trimestrul unu 2010, arata Evenimentul Zilei.

Adevarul: Noua criza loveste Europa din toate partile. Vezi cat pierd europenii

Economia Uniunii Europene a avut in intervalul aprilie-iunie cea mai slaba evolutie trimestriala din ultimii doi ani, alimentand speculatiile privind o noua criza. Cei mai optimisti analisti spun ca ne asteapta cel putin doi ani de crestere economica slaba, iar cei mai pesimisti sustin ca intram iar in recesiune.

Media cresterii Produsului Intern Brut (PIB) in cel de-al doilea trimestru din cele 27 de state comunitare s-a ridicat la numai 0,2% fata de primele trei luni ale anului, reprezentand astfel cea mai slaba evolutie din 2009 si pana in prezent, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, agentia oficiala de statistica a UE, arata Adevarul.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#crestere economica, #economie trimestrul doi , #crestere economica