Romania, in topul tarilor din UE cu cea mai mare crestere economica

Marti, 08 Martie 2016, ora 14:32
4370 citiri
Romania, in topul tarilor din UE cu cea mai mare crestere economica
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania a inregistrat a treia cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana in trimestrul patru din 2015.

De asemenea, pe ansamblul anului trecut, PIB-ul a urcat cu 1,9% in UE si cu 1,6% in zona euro, fata de o expansiune de 1,4% si, respectiv, 0,9% in 2014, arata datele publicate marti de Oficiul European pentru Statistica (Eurostat).

In 2015, economia Romaniei a crescut cu 3,7% comparativ cu anul precedent.

Crestere record pentru economia Romaniei in 2015 - cele mai bune cifre de dupa criza

Situatia din trimestrul patru din 2015

PIB-ul Romaniei a inregistrat in perioada octombrie - decembrie 2015 o expansiune de 3,8%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, un avans mai mare in randul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene fiind inregistrat doar de Suedia (4,5%), Cehia si Slovacia (ambele cu 4%). Singurul declin, de 0,8%, s-a inregistrat in Grecia.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,6% in trimestrul patru din 2015, similar cu avansul inregistrat in precedentele trei luni, in timp ce Uniunea Europeana a inregistrat o expansiune de 1,8%, fata de 1,9% in trimestrul trei din 2015.

Comparativ cu trimestrul trei din 2015, cele mai mari cresteri din UE in perioada octombrie - decembrie 2015 s-au inregistrat in Suedia (1,3%), Estonia (1,2%), Polonia si Romania (ambele cu 1,1%), Ungaria si Slovacia (ambele cu 1%). Singurele scaderi au fost raportate in Croatia (minus 0,5%) si Letonia (minus 0,3%) in timp ce o crestere zero a fost inregistrata in Cehia.

Potrivit Eurostat, PIB-ul zonei euro a urcat cu 0,3% in trimestrul patru din 2015, similar cu avansul inregistrat in precedentele trei luni, in timp ce Uniunea Europeana a inregistrat o expansiune de 0,4%, similara cu cea din trimestrul trei.

Sursa: Eurostat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#crestere economica Romania UE, #crestere economica Romania 2015 , #crestere economica