Ziare.com

Romania va avea crestere economica de 1,2 la suta in 2011 (Analisti)

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 19:01

   

Romania va avea crestere economica de 1,2 la suta in 2011 (Analisti)
Economia Romaniei va creste cu 1,2 la suta in acest an, iar rata anuala a inflatiei va ajunge la 4,3 la suta, sunt de parere membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

De asemenea, deficitul bugetar va fi de 5,5 la suta, peste nivelul agreat cu Fondul Monetar International, de 4,4 la suta, sunt de parere analistii, relateaza Mediafax.

De altfel, estimarile analistilor sunt mai pesimiste in toate vederile, avand in vedere ca atat FMI, cat si Guvernul au prognozat o crestere ecomica de 1,5 la suta, in timp ce Banca Nationala a Romaniei a stabilit o tinta a inflatiei de 3 la suta.

"Incadrarea in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI si UE este privita cu scepticism de majoritatea respondentilor care se asteapta la un deficit bugetar de circa 5% din PIB fata de tinta de 4,4% din PIB. Chiar si in aceste conditii sunt de remarcat asteptarile privind reducerea considerabila a deficitului bugetar pe parcursul acestui an comparativ cu 2010", spun analistii AAFBR.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

De asemenea, cursul de schimb ar putea varia intre 4,05 - 4,3 lei/euro, media fiind de 4,2 lei/euro.

Analistii se asteapta si la cresterea soldului creditului neguvernamental la 5,9 la suta, in acest an, de la 3,5 la suta in primele 11 luni de anul trecut, precum si al depozitelor constituite de companii si populatie la 5 la suta, fata de 1,9 la suta.

Sondajul a fost realizat in randul celor 60 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital, care fac parte din AAFBR.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1132 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!

In fiecare din ultimii doi ani, Romania avea crestere economica in ianuarie, in predictii, apoi guvernul avea grija ca pana in decembrie sa avem scadere economica. Sa speram ca in acest an guvernul va fi mai putin activ in masuri antieconomice!

 

"Romania va avea crestere economica de 1,2 la suta in 2011" (Analisti)

Bata-va sa va bata de glumeti!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor