Somajul va ajunge la 10% in UE si SUA

Luni, 30 Martie 2009, ora 13:48

   

Somajul va ajunge la 10% in UE si SUA
Rata somajului in Statele Unite si Uniunea Europeana va creste la zece procente in acest an, potrivit secretarului general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria.

"Este fara precedent, nu am mai vazut asa ceva de zeci de ani", a spus Gurria, intr-un interviu televizat in Roma, citat de Bloomberg.

OCDE va da publicitatii un raport cu estimari marti, in care prezice ca economia din tarile cele mai industrializate se va comprima cu 4,2 - 4,3 procente, in crestere fata de estimarile din noiembrie 2008, de 0,3 procente.

"Un pachet de stimuli economici modest nu este de ajuns, pentru ca recesiunea este mult mai adanca decat am crezut, asa ca avem nevoie de mai mult pentru a iesi din aceasta situatie", a spus Gurria.

El a adaugat ca unele tari, precum SUA sau China, incearca sa ii convinga pe toti sa ofere ajutoare de stat pentru ca, la randul lor, fac eforturi foarte mari. "Nu pot sa-i care pe toti pe umerii lor, au nevoie ca toata lumea sa faca asta", a spus Gurria.

Potrivit secretarului general OCDE, principalele obiective pentru G-20 vor fi adoptarea unor noi reglementari pentru pietele financiare si luarea unor masuri pentru restabilirea increderii, pentru ca bancile sa dea drumul la creditare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Qui Bono
rank 1
se pregatesc si ei cum pot
un moment prielnic de dezvoltare a sectorului privat: "militie",puscarii, "voluntari" in slujba libertatii, locuri de adapostit oamenii fara casa, cimitire si tot ce cuprinde sectorul de sanatate...!Asta fac baietii "smecheri" in america
..
rank 1
Am stiri pt d-stra, somajul real este cam dublu cel oficial deci in fapt somajul
e cam 16%.
Qui Bono
rank 1
da..
asa e!!! si in plus daca mai socotim si cei care nu au somaj
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor