Varful fiscal din SUA ameninta economia

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 20:41
2199 citiri
Varful fiscal din SUA ameninta economia

Esecul politicienilor americani de a evita asa-numitul varf fiscal, la inceputul anului, cand o serie de taxe si impozite ar trebui sa se majoreze automat, ar putea avea un impact negativ puternic asupra economiilor din cealalata parte a globului, mai exact din Asia, potrivit unei analize ONU.

Presiunile exercitate asupra comertului globla si scaderea dramatica a cererii din Statele Unite vor afecta economiile Asiatice, bazate pe exporturi, se arata in raportului Comisiei Economice si Sociale pentru Asia si Pacific din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, relateaza CNN.

Daca problema varfului fiscal nu este rezolvata in timp util, "va exista un impact semnificativ asupra cresterii economice din regiunea" Asia - Pacific, avertizeaza raportul. In plus, ar putea exista tendinta unui flux de capital masiv spre Asia, ceea ce ar destabiliza economiile locale.

Unele tari asiatice ar putea avea un declin al cresterii economice de 2,2 la suta, in cazul in care nu se rezolva problema varfului fiscal, fiind afectate mai ales economii precum Singapore si Hong Kong, ce depind de exporturi.

Cresterea economica din China, in prezent a doua economie a lumii, ar putea incetini cu un procent, in cel mai rau caz, din cauza reducerii comertului. Pe de alta parte, ar putea exista influente negative asupra ratei inflatiei si a dobanzilor.

Reducerile de cheltuieli si majorarile de taxe automate, asociate varfului fiscal, ar trebui sa intre in vigoare in ianurie 2013. Congresul SUA ar putea impiedica acest lucru, printr-o masura de urgenta, insa diferentele de viziune dintre cele doua mari partide, Democrat si Republican, a impiedicat, deocamdata, luarea unei decizii in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#varf fiscal SUA, #scadere economica Asia, #impact economie varf fiscal , #crestere economica