Zapatero: Economia Spaniei va creste lent in 2011

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 14:46
1222 citiri
Zapatero: Economia Spaniei va creste lent in 2011

Situatia economica a Spaniei va fi subreda pana la sfarsitul acestui an, dar ar trebui sa se imbunatateasca incet anul viitor, a declarat vineri premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero.

La o zi dupa prezentarea in Parlament a celui mai auster buget din ultimii zece ani si la doua zile dupa greva generala declansata in semn de proteste fata de reducerea cheltuielilor, Zapatero si-a luat angajamentul sa aplice masurile care vor duce la reducerea deficitului bugetar, conform cu cerintele Uniunii Europene.

"Vom consolida cresterea economica, dar ea va fi slaba pana la sfarsitul acestui an si se va imbunatati putin cate putin anul viitor", a afirmat premierul spaniol intr-un interviu acordat postului de radio RNE.

Zapatero a exclus majorarea generalizata a taxelor pentru indeplinirea obiectivului de reducere a deficitului bugetar iar prin concentrarea pe reducerea salariilor din sectorul public guvernul va face in continuare cheltuieli sociale.

Spania a avut in august cea mai mare rata a somajului din Uniunea Europeana (20,5 la suta), iar premierul spaniol a recunoscut ca cifrele din septembrie ar putea fi dezamagitoare. Dupa un deficit record in 2009, de 11,1 la suta din PIB, Spania are ca obiectiv o reducere a acestuia la 9,3 la suta din PIB in 2010, sase la suta in 2011, si trei la suta in 2013.

Pentru atingerea tintei de deficit in 2011, bugetul de austeritate prevede o diminuare cu 16 la suta a cheltuielilor ministerelor si cu 7,9 la suta a cheltuielilor de stat, in afara cheltuielilor financiare. De asemenea, va creste impozitul pe veniturile mari.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#economie Spania, #crestere economica Spania , #crestere economica