Lupul de pe Wall Street vede Bitcoin undeva la 100.000 de dolari. Cunoscutul broker si-a schimbat radical viziunea

Autor: Paul Barbu - Redactor
Miercuri, 24 Martie 2021, ora 05:30
8440 citiri
Lupul de pe Wall Street vede Bitcoin undeva la 100.000 de dolari. Cunoscutul broker si-a schimbat radical viziunea
Foto: Unsplash.com

Cunoscutul autor si fost broker Jordan Belfort, poreclit Lupul de pe Wall Street, si-a schimbat radical viziunea despre Bitcoin, afirmand despre principala criptomoneda din piata ca va ajunge la 100.000 de dolari.

Potrivit unui interviu pe care acesta l-a acordat pentru revista Fortune, in care vorbeste si despre cresterea actiunilor GameStop alimentata de "armata maimutelor" de pe Reddit, Belford a comparat criptomoneda cu actiunile.

Diluarea actiunilor

Astfel ca, spre deosebire de actiuni, Bitcoin are un numar fix de unitati (n.r. - 21 de milioane), iar acest lucru este vazut ca un mare avantaj, spre deosebire de actiuni, unde o companie daca vede ca pretul este prea mare poate printa actiuni, metoda prin care dilueaza valoarea companiei.

Si daca in cazul actiunilor, se dilueaza valoarea companiei, nu acelasi lucru se poate spune si despre Bitcoin pentru ca, asa cum spuneam mai sus, Bitcoin nu are disponibile decat 21 de milioane de unitati, iar ultima criptomoneda ce va fi minata, va fi "scoasa" la lumina in 2140.

In conditiile in care oferta este limitata (pana in momentul de fata fiind minate peste 18 milioane de Bitcoin) diluarea criptomonedei nu este posibila. Mai mult, pentru a controla inflatia de Bitcoin, o data la fiecare 4 ani se injumatateste cantitatea de Bitcoin care poate fi minata.

"Oferta limitata"

Procesul de extragere a Bitcoinului recompenseaza minerii cu o bucata de Bitcoin dupa verificarea cu succes a unui bloc. Acest proces se adapteaza in timp. Cand s-a lansat prima data Bitcoin, recompensa a fost de 50 de Bitcoin. In 2012, s-a redus la jumatate la 25 Bitcoin. In 2016, s-a redus la jumatate la 12,5 Bitcoin. Incepand cu februarie 2021, minerii castiga 6,25 bitcoin pentru fiecare bloc nou extras - egal cu aproximativ 350.000 dolari (in prezent).

Acest lucru reduce efectiv rata inflatiei Bitcoin in jumatate la fiecare patru ani.

Cand a fost intrebat de ce si-a schimbat viziunea legat de Bitcoin, de la a paria impotriva lui la a merge pe cresterea valorii, Belford a punctat faptul ca numarul fix al unitatilor este critic in acest demers.

In 2018, cand pretul Bitcoin a scazut dramatic de la nivelul record de 20.000 de dolari, Belford afirma ca Bitcoin este o escrocherie. Lupul de pe Wall Street spunea ca "tot ce tine de Bitcoin este o prostie, iar copiii care investesc in criptomoneda au fost spalati pe creier". Acesta mai afirma ca totul se va evapora ca un miraj.

Brokerul a petrecut un an si 10 luni in inchisoare pentru ca derula escrocherii de tip "pump and dumb" care i-a facut pe investitori sa piarda 200 de milioane de dolari. Apoi a scris cartea "Lupul de pe Wall Street" care s-a materializat intr-un film in 2013.

Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
Victor Căpitanu, CEO One United Properties, a participat la cea de-a cincea ediție a Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, organizată de Ziare.com, alături de partenerul...
Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
România are ambiții mari în ceea ce privește tranziția verde. Noua versiune a unui document strategic prevede termenul de 2045 pentru a atinge neutralitatea climatică, mai devreme cu cinci...
#lupul de pe wall street, #Bitcoin, #criptomonede , #Criptomonede
  1. Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
  2. Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
  3. România, a patra cea mai slabă evoluție din UE în industrie – TradeVille
  4. De la ce dată devine obligatorie reciclarea hainelor vechi. Populația va trebui să colecteze separat deșeurile textile
  5. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  6. Noile reguli pentru pensionarea anticipată: ce privilegii au pierdut și ce au câștigat românii începând cu luna septembrie
  7. România a avut cele mai mari creșteri ale salariului brut din UE în al doilea trimestru al anului. Cum arată clasamentul european
  8. Pericolul închiderii unei fabrici a scos mii de oamenii în stradă. "Vieţile noastre nu sunt linii de producţie"
  9. Se caută o firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru noul pod peste Dunăre de la Giurgiu. Care este valoarea contractului și de unde vin banii
  10. Investiții majore pregătite de Familia Dedeman, în străinătate. Karina Pavăl: „Și companiile cu capital românesc pot investi și pot performa pe scena globală"