Dezastrul pe care il pot cauza sanctiunile impotriva Rusiei intr-o tara europeana

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 11:34
3965 citiri
Dezastrul pe care il pot cauza sanctiunile impotriva Rusiei intr-o tara europeana
Foto: Russia Today

Sanctiunile propuse de comunitatea internationala la adresa Rusiei pot afecta grav economia Ciprului, a declarat ministrul de Externe al acestui stat, Ioannis Kasoulides.

Oficialul cipriot a avertizat asupra impactului puternic pe care economia tarii sale il poate resimti in urma aplicarii sanctiunilor economice la adresa regimului de la Kremlin, scrie Russia Today.

Mai mult, acesta a declarat ca fiecare tara din Uniunea Europeana ar trebui sa decida separat daca vrea sa intrerupa legaturile cu Moscova.

"Intre Cipru si Rusia exista legaturi economice puternice. Daca sanctiunile sunt cu adevarat necesare, atunci fiecare stat membru ar trebui sa decida pentru el daca vrea sa participe. Oricum ar arata aceste masuri, nu trebuie sa ne facem rau noua insine", a tinut sa precizeze Kasoulides in fata ziaristilor germani de la publicatia Die Welt.

Impact devastator asupra Ciprului

El si-a exprimat speranta ca intalnirea de la Geneva, ce a avut loc intre SUA, Rusia, Ucraina si inaltii reprezentanti ai UE, va fi "arma" cea mai importanta in efortul de incetare a crizei ucrainene.

UE a decis sa aplice in trei etape sanctiunile impotriva Rusiei. Primele doua nu sunt atat de grave in plan economic, insa a treia (discutata de UE pe 14 aprilie) va include masuri concrete greu de suportat de economia ruseasca, dar si de cea cipriota.

In Cipru ajung sume uriase de bani care provin din acest stat. In plus, conform Bancii Centrale a Rusiei, Ciprul a investit in statul condus de Putin 12,9 miliarde de dolari in ultimele trei trimestre din anul 2013.

Economia Ciprului este intr-o situatie dificila si s-a contractat cu 5,4% anul trecut din cauza masurilor de austeritate impuse de UE si a restructurarii sectorului financiar.

De asemenea, sanctiunile impuse asupra Kremlinului ar afecta mult turismul din acest mic stat, precum si investitiile facute acolo.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#Rusia Ucraina razboi, #sanctiuni Rusia, #sanctiuni economice Rusia, #Cipru sanctiuni Rusia , #Criza banci Cipru