Ziare.com

Dezastrul pe care il pot cauza sanctiunile impotriva Rusiei intr-o tara europeana

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 11:34

   

Dezastrul pe care il pot cauza sanctiunile impotriva Rusiei intr-o tara europeana
Sanctiunile propuse de comunitatea internationala la adresa Rusiei pot afecta grav economia Ciprului, a declarat ministrul de Externe al acestui stat, Ioannis Kasoulides.

Oficialul cipriot a avertizat asupra impactului puternic pe care economia tarii sale il poate resimti in urma aplicarii sanctiunilor economice la adresa regimului de la Kremlin, scrie Russia Today.

Mai mult, acesta a declarat ca fiecare tara din Uniunea Europeana ar trebui sa decida separat daca vrea sa intrerupa legaturile cu Moscova.

"Intre Cipru si Rusia exista legaturi economice puternice. Daca sanctiunile sunt cu adevarat necesare, atunci fiecare stat membru ar trebui sa decida pentru el daca vrea sa participe. Oricum ar arata aceste masuri, nu trebuie sa ne facem rau noua insine", a tinut sa precizeze Kasoulides in fata ziaristilor germani de la publicatia Die Welt.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Impact devastator asupra Ciprului

El si-a exprimat speranta ca intalnirea de la Geneva, ce a avut loc intre SUA, Rusia, Ucraina si inaltii reprezentanti ai UE, va fi "arma" cea mai importanta in efortul de incetare a crizei ucrainene.

UE a decis sa aplice in trei etape sanctiunile impotriva Rusiei. Primele doua nu sunt atat de grave in plan economic, insa a treia (discutata de UE pe 14 aprilie) va include masuri concrete greu de suportat de economia ruseasca, dar si de cea cipriota.

In Cipru ajung sume uriase de bani care provin din acest stat. In plus, conform Bancii Centrale a Rusiei, Ciprul a investit in statul condus de Putin 12,9 miliarde de dolari in ultimele trei trimestre din anul 2013.

Economia Ciprului este intr-o situatie dificila si s-a contractat cu 5,4% anul trecut din cauza masurilor de austeritate impuse de UE si a restructurarii sectorului financiar.

De asemenea, sanctiunile impuse asupra Kremlinului ar afecta mult turismul din acest mic stat, precum si investitiile facute acolo.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adica nu mai merge masina de spalat bani ?

Poate ar trebui sa se gandeasca la toate riscurile pe care le presupun serviciile de ascundere a banilor ...

 

Da mai, iezact grija Tziprului o au Moscova si Washingtonul...

Si-n plus, aia nu-i tzara, aia-i o bashcalie taiata-n 2, ar putea s-o-mparta intre ele Grecia cu Turcia si sa termine toata harababura de-acolo.

Larnaka ,capitala Cyprului,este "capitala evazionistilor" lumii.

Acum simt lovitura data de sanctiunile SUA si UE Rusiei.

Acolo are si varanul Voiculescu sediul fiscal al trustului de presa INTACT.

 

Acolo-i si sediul fitzuicii asteia -online Ziare.com :-))

Poate ne scapa Obomba cu Putinica d'o be.leaua madiatica.

De pleashca cealalta, Ziua-net, ne-au scapat alegerile ca s-a lasat SOVantu de bagat zilnic torpile-SRS lui Base si i-a "uitat la marginea drumului" pe dashteptzii de la fitzuica-fanion "liberala" anti-Base :-))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor