Ziare.com

Situatia Bank of Cyprus, rezolvata: Depozitele, preluate de Marfin Bank - Surse (Video)

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 14:12

   

Situatia Bank of Cyprus, rezolvata: Depozitele, preluate de Marfin Bank - Surse (Video)
Situatia Bank of Cyprus a fost rezolvata, depozitele sucursalei din Romania urmand a fi transferate la Marfin Bank.

De asemenea, lichiditatile si creditele de retail vor ajunge tot la Marfin, banca inregistrata in Romania, care va fi capitalizata cu 20 de milioane de euro, relateaza Mediafax.

Joi, Banca Centala a Ciprului a hotarat sa mentina sucursala din Romania inchisa pentru alte 24 de ore, pentru finalizarea transferului depozitelor unitatii sub jurisdictie romaneasca.

Pe perioada suspendarii, clientii se pot folosi de retelele de bancomate, avand acces si la call center-ul bancii.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Singura varianta de transfer a depozitelor constituite la sucursala Bank of Cyprus este mutarea acestora la filiala Marfin Bank si recapitalizarea bancii inregistrate in Romania cu o suma intre 15 si 20 de milioane de euro. Negocierile au inceput de cateva zile si nu sunt finalizate", au declarat surse bancare.

Potrivit surselor, daca negocierile vor negocia, depozitele vor intra sub legea de restructurare a sistemului bancar din Cipru. Astfel, depozitele de peste 100.000 de euro vor trebui sa suporte pierderi de pana la 60 la suta.

Deocamdata, nu se stie cand va fi deschisa sucursala din Romania si nici momentul incheierii negocierilor.

Saptamana trecuta, banca centrala din Cipru a respins ofertele facute de Banca Transilvania si Raiffeisen Bank pentru preluarea totala sau partiala a sucursalei din Romania a Bank of Cyprus.

Activele acestei sucursale se ridica la 450 de milioane de euro, din care 350 de milioane reprezinta credite.

Marfin Bank are active de 2,6 miliarde de lei, din care 1,6 miliarde sunt credite, in timp ce depozitele valoreaza sub un miliard de lei. Banca are o retea teritoriala de 33 de unitati.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2338 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cine pierde ?

Păi doar "afaceriștii" autohtoni,că Nea Ion de pe tarla sau Ghiță de la salubritate.....nu e dat afară din casă de sutele de mii acumulate.
Hoții vor pierde 60% și vor deveni și mai lacomi decit pină acum,mai feroci in a lua și chelea de pe amărit, dacă din Buget nu mai poate. Valsul schimbărilor de atitudine și reglementări bancare au drept scop sărăcirea tuturor. Ochiul lui Big Brother ne urmărește !

 

Rezolvare la ,,misto" sub ochii BNR

Alo ,BNR, te faci ca lucrezi ? Marfin Bank e tot o banca cipriota care in mod sigur iar va mai pacali clientii o luna-doua dupa care o sa i-o vanda lui Bank of Cyprus...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor