Bancherii germani cer reducerea datoriei Greciei

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 22:02
1086 citiri
Bancherii germani cer reducerea datoriei Greciei

Asociatia Internationala a Bancilor, prezidata de Josef Ackermann, presedintele Deutsche Bank, cere reducerea datoriei Greciei cu 50 la suta, dupa ce guvernul Germaniei a acceptat restructurarea acesteia.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a cerut bancilor sa accepte o recapitalizare costisitoare pentru a proteja sistemul financiar european de criza greceasca. Potrivit San Francisco Chronicle, care preia Bloomberg, Ackermann a afirmat ca un proces obligatoriu de recapitalizare este contraproductiv si ca "problema nu rezida in lichiditatea bancilor, ci in faptul ca datoriile suverane s-au transformat intr-un produs riscant".

Bancherul german sustine recapitalizarea despre care presedintele Eurogrupului, Jean Claude Juncker, a declarat ca "va fi dusa la bun sfarsit prin forta daca va fi necesar", si considera ca aceasta va constitui un semnal clar ca restructurarea este iminenta.

Deutsche Bank are de recuperat 5,1 miliarde de dolari din statele afectate de criza datoriilor suverane: Grecia, Italia, Irlanda, Spania si Portugalia.

Bancile germane par a fi mai dispuse sa accepte o reducere partiala a datoriilor decat sa dea curs solicitarii de marirea a capitalului care se pregateste in cadrul Uniunii Europene si care ar putea fi formulata la sfarsitul saptamanii viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#criza Grecia, #masuri germania criza grecia, #bancheri germani criza euro , #criza economica mondiala