Carlos Slim, cel mai bogat om al lumii, le da sfaturi europenilor despre criza

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 21:22
2195 citiri
Carlos Slim, cel mai bogat om al lumii, le da sfaturi europenilor despre criza
Foto: Forbes

Miliardarul mexican Carlos Slim este de parere ca actuala criza este o oportunitate si spune ca tarile din Europa au un model nesustenabil, cu deficite prea mari.

Carlos Slim sustine ca, pentru cei care vor sa munceasca, "nu exista vremuri rele sau vremuri bune", iar criza reprezinta o oportunitate. Acesta spune despre tarile din zona euro ca au promovat un model de stat social nesustenabil.

"Tarile dezvoltate incearca sa ofere cetatenilor un stat social, cu pensionare anticipata si alte beneficii, pun cheltuielile inaintea investitiilor. Trebuie sa faca schimbari structurale.

Ei cred ca rezolva problema cu masuri de austeritate, insa asta duce la somaj si scadere economica, ori cand fac asta tinerii pierd speranta, pentru ca nu au locuri de munca", a declarat Carlos Slim, pentru CNN.

Acesta adauga ca, in opinia sa, statele trebuie sa invite sectorul privat sa faca investitii in toate sectoarele economiei, nu doar cele traditionale, de constructie a autostrazilor si spitalelor.

In 2011, Carlos Slim a fost desemnat de revista Forbesc cel mai bogat om al lumii pentru al doilea an la rand. Acesta detine doua companii de telecomunicatii, dar si actiuni in multe companii din lume, averea sa fiind estimata la peste 50 de miliarde de dolari. Compania Telmex, detinuta de acesta, are monopol pe piata de telefonie fixa din Mexic.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#carlos slim, #Carlos Slim criza, #Carlos Slim criza economica , #criza economica mondiala