Ziare.com

Ce poate aduce reuniunea G20 de la Toronto?

Duminica, 20 Iunie 2010, ora 08:09

   

Ce poate aduce reuniunea G20 de la Toronto?
In perioada 26-27 iunie 2010, va avea loc la Toronto reuniunea la varf a G20. Sefi de stat si guvern din 19 tari si Uniunea Europeana vor discuta reformele necesare economiei globale.

Membrii G20 sunt: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sus, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Turcia, Marea Britanie, SUA, Uniunea Europeana. Grupul s-a infiintat in 1999, grupand pe de-o parte tarile cu economiile cele mai puternice si un grup de tari emergente, cu economiile considerate cele mai dinamice.

Scopul a fost crearea unui cadru institutional in care reprezentantii ambelor parti sa poata schimba puncte de vedere asupra reglementarii economiei mondiale in vederea ameliorarii functionarii ei. Este important de remarcat ca tarile membre ale G20 reprezinta circa 90% din PIB-ul mondial, 80% din comertul mondial (inclusiv schimburile intracomunitare din Uniunea Europeana) si 2/3 din populatia mondiala. Mai multe detalii, in articolul Despre G20.

Urmatoarea reuniune de la Toronto va fi precedata de o reuniune a G8 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia si SUA) la Huntsville, despre care puteti afla mai multe de pe site-ul oficial al reuniunii G20. (Ca element de amuzament, se vede ca este criza economica, intrucat pe site-ul respectiv veti observa reclame Google AdSense.)

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Presedintele SUA, Barack Obama, a transmis o scrisoare liderilor G20, prin care le solicita stabilirea unor cerinte de capital si lichiditate uniforme si puternice care sa se aplice bancilor comerciale si i-a avertizat pe liderii Uniunii Europene sa nu slabeasca masurile de stimulare financiara a economiilor de o maniera care ar putea compromite intregul proces de recuperare a economiei mondiale dupa prezenta criza economica, anunta Telegraph.co.uk.

Tinand cont de faptul ca SUA sunt in plin proces de reformare a reglementarii sistemului financiar, Obama a accentuat faptul ca reuniunea de la Toronto trebuie sa puna la punct un cadru comun pentru reforma bancara.

Obama insista si asupra reglementarii efectului de levier pe pietele de capital, mai ales in ceea ce priveste instrumentele derivate, carora trebuie sa li se impuna mai multa transparenta. Se stie ca instrumentele derivate de pe pietele internationale de capital si efectul de levier foarte mare sunt considerate responsabile in buna masura de declansarea crizei financiare care a precedat actuala criza economica.

El nu a ratat ocazia de a face aluzie la pretentiile Chinei de a-si impune yuanul ca moneda internationala de rezerva, Obama subliniind rolul valutelor liber convertibile in reglarea activitatii economice.

Vice-ministrul afacerilor externe din China, Cui Tiankai, a replicat: "Yuanul este moneda nationala a Chinei si nu ar trebui sa faca obiectul discutiilor unei reuniuni internationale".

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati privind reuniunea G20 de la Toronto, puteti consulta sectiunile specializate ale Financial Times si Telegraph.co.uk.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2349 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Călugăr

Doamne, fă-mă călugăr
Si cheamă-mă pană la tine
Să-ti spun adevarul
Despre marele dezastru pămantesc.
Doamne, fă-mă călugăr.
Au fost haituiti,
Au fost ofensati,
Dar călugării au totusi
O oarecare liberă trecere
La vamile cerului.

Undeva, la Cheia,
Am auzit eu că există
O scară de răsină de brad
Care ajunge pană la tine, Doamne,
Lasă-mă să urc si să-ti spun.

Voi gasi-o chiar dacă
Nu e in evidenta primăriei din Mineciu
O voi gasi-o după miros,
După mirosul mortilor
După mirosul viilor,
După mirosul de tămaie.

O voi gasi-o si voi veni
Să-ti spun ce rău e pe pămant
Să-ti spun că-n luptele pentru dreptate
Dreptate a iesit
Atat de zdrobitor victorioasă
Incat a devenit idee,
Nu mai are nici o realitate.

Doamne e nedrept totul,
Copiii nu mai au decat recreatii si examene,
Ore de clasă nu mai sunt,
Bătranii sunt pusi la zid
Sub niste taloane de pensii
Care sunt trase din tunuri
Ale binevointei generale.

In rest muncim pană ne cad mainile din umeri
Si nu mai stim pentru cine muncim
Mai ales că ei ne dau să facem
Lucruri pe care tot ei le considera inutile
Si ne reprosează nouă
Că facem lucruri inutile.

Dar, in fine Doamne, primeste-mă in audientă
Pe mine, călugărul cel mai limbut,
Al manăstirii tale cu 5 continente.
Hai, Doamne, fi bun si primeste-mă
Că, alttel, dacă intarzii,
Nu mai am pe unde urca
Vine omenirea flămandă
Să mănance scara de răsină
Care duce la tine,
Doamne, fă-mă călugăr,
Fă-mă si ascultă-mă
La ora cand manăstirea ta
Cu 5 continente
Si cu 4 miliarde de prăpăditi
Instalează ultimele arme
In clopotnită!

Adrian Păunescu 10 decembrie 1983

 

merge si Basescu?

atunci,..sa-l rapeasca cineva ,..sa-l tina acolo.

 

hahahahaha

Coreea de Sus

 

Site oficial G20

Site-ul oficial G20 poate fi gasit la adresa http g20 dot gc dot ca, site guvernamental. Ceea ce e prezenat aici e un site inregistrat de un oarecare John Bolton, de unde si nevoia de fonduri Google Adsense.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor