Ziare.com

Ce spune Roubini despre Rusia, China si criza ce paste iar Occidentul

Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 11:34

   

Ce spune Roubini despre Rusia, China si criza ce paste iar Occidentul
Economistul Nouriel Roubini, "profetul crizelor", sustine ca soarta economiei globale este strans legata de rezultatele economice ale Chinei. El revine cu un nou semnal de alarma legat si de situatia din Rusia, dar si de "riscurile americane" si situatia de pe pietele emergente.

"Sunt ingrijorat de faptul ca toata lumea subestimeaza scaderea nivelului de crestere economica in China", anunta Roubini.

Fara a fi unul dintre partizanii viziunii catastrofale care prevad incetinirea motoarelor economiei chineze pana la un dramatic procent de 3% sau 4%, Roubini se arata destul de sceptic asupra potentialului economic al acestei tari.

O crestere economica de 7,5% prevazuta pentru acest an pentru economia Chinei este contestata de "profetul crizelor", acesta optand pentru un mult mai realist prag de 7% in acest an si o crestere economica de 6% pentru 2015, pastrand un trend descendent si in 2016.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Problemele Chinei sunt strict legate de sistemul financiar, in special de existenta unui sistem alternativ bancar, care sugruma bancile conventionale, cresterea riscului legat de efectul de levier, existenta unui numar mare de active neperformante si investitii prost directionate, care fac din China o adevarata cutie a Pandorei pe plan economic.

Europa, la mana Rusiei

Situatia tensionata din Ucraina si conflictul Occident-Rusia derulat dupa toate regulile "razboiului rece" continua sa ameninte stabilitatea zonei euro, orice escaladare a acestuia putand arunca Europa in recesiune, sustine Nouriel Roubini.

Citeste mai multe despre ce spune Roubini despre Rusia, China si criza ce paste iar Occidentul pe Business24.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4605 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor