Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (II)

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 20:06
2316 citiri
Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (II)

2011 a fost un an greu pentru economie, cu momente din cele mai tensionate, care au facut pietele sa o ia razna. Insa toate aceste momente au fost provocate tot de oameni.

V-am prezentat in editia de luni cinci cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia. Astazi, cu ajutorul Money CNN, a venit randul altor cinci.

Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia (I)

HP - uite laptopul, nu e laptopul

Hewlett-Packard, cel mai mare producator de computere din lume, a produs nedumerire cand a anuntat, in august, ca doreste sa renunte la productia de ... computere.

Compania anunta atunci ca ar vrea sa se axeze mai mult pe piata de software, care la acel moment reprezenta doar 3% din vanzarile HP.

Toti au reactionat cu un "CEEE???" colectiv, si asa s-a auzit si din birourile boardului HP.

In septembrie, boardul a decis sa-l concedieze pe directorul Leo Apotheker, cel care copsese acest plan. O luna mai tarziu, HP a anuntat ca revine la sentimente mai bune si pastreaza productia de PC-uri.

Oh Carol

Ca directorul Carol Bartz va fi concediat de la Yahoo nu era o surpriza pentru nimeni, felul brutal in care boardul a ales sa o faca a fost, insa - prin telefon.

Dar Bartz a raspuns pe masura. A trimis un email prin care a anuntat ca a fost concediata, iar la finalul acestuia exista textul - "sent from my iPad" (trimis de pe iPad-ul meu - n.red.).

Asigurari in functie de ... zodie?!?!

Allstate Corp. a incercat o gluma cand a dat publicitatii un studiu pe 2010 in care lega rata accidentelor de ... zodie. Insa asiguratorii in general nu sunt cunoscuti pentru simtul umorului lor, asa ca nici in acest caz nu s-a intamplat asta.

Intr-un comunicat din 2 februarie, Allstate isi arata ingrijorarea fata de faptul ca persoanele din zodia Fecioarei sunt cele mai predispuse la accidente. Cel mai putin in pericol de a fi implicat intr-un accident era Scorpionul.

Desi era doar o campanie de marketing dorita a fi amuzanta, oamenii au luat-o foarte in serios. Totusi, vorbim despre o companie de asigurari, nu despre revistele de femei care iti spun cum poti sa-ti impresionezi iubitul in functie de zodie.

Noi va protejam de hackeri...ups, tocmai am fost hackeriti

RSA, o companie de sisteme de securitate de top, a fost ea insasi victima hackerilor in martie. Cum reusesti sa spargi sistemele de securitate ale uneia dintre cele mai bune firme de securitate?

Simplu. Trimiti emailuri angajatilor cu titlul "Planul de recrutare pentru 2011". Unul dintre multii angajati a deschis excelul atasat mailului si ... bum.

Hackerii au reusit sa controleze computerul acelui angajat. De aici si pana la a afecta intreg sistemul al companiei n-au mai fost decat cateva clickuri. Si de aici, desigur, la ... clienti.

N-avem ce manca! Dar uitati ce ieftine sunt iPadurile

Asa cum premierul Emil Boc a dat-o in bara cand a spus ca toata lumea poate sa-si permita un iPad, asa a facut-o de oaie si William Dudley, presedintele diviziei Fed din New York.

El incerca sa explice cateva notiuni despre inflatie unei mase de oameni, majoritatea apartinand clasei de mijloc.

Iata ce i-a iesit - "Astazi poti sa cumperi un iPad2, care costa la fel ca un iPad1, dar este de doua ori mai performant. Trebuie sa te uiti la preturile tuturor lucrurilor".

Ce raspuns a primit? "Nu pot sa mananc un iPad!!!".

Mai multe astfel de situatii care acum va starnesc poate rasul, desi sunt grave erori, va vor fi prezentate pe Ziare.com miercuri, 28 decembrie, in ultima parte a materialului "Cele mai stupide momente din 2011 care au marcat economia"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#greseli financiare 2011, #erori economice 2011, #datorii zona euro, #rating investitii , #criza economica mondiala
Comentarii