China, urmatorul cosmar al Europei?

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 21:38
2705 citiri
China, urmatorul cosmar al Europei?

China ar putea deveni urmatorul cosmar al Europei, deoarece economia acestei tari a inceput sa sufere o scadere a ratei de crestere, fapt ce va afecta mult tarile de pe batranul continent, considera analistii.

Tara asiatica va suferi o scadere economica accelerata in perioada imediat urmatoare, din cauza scaderii bruste a cererilor din zona euro, conform The Guardian.

Fara o crestere constanta a pietei europene, China va avea mult de suferit, pentru ca va pierde o piata de desfacere foarte importanta.

Pentru o tara care are nevoie de o crestere economica de 5-6% doar pentru a tine pasul cu cresterea populatiei, recesiunea din zona euro ar putea determina o aterizare fortata a pietei de la Beijing.

"Europa poate ca este infricosata, insa cele mai multe motive de ingrijorare vin din partea Chinei", considera analistul FxPro, Michael Derks.

El a mentionat ca sectorul de productie s-a contractat in ultima perioada, iar exportul catre Europa s-a diminuat considerabil.

Derks si-a concluzionat predictiile pentru anul viitor, spunand ca in 2012 trebuie sa urmarim atent ce se va intampla din punct de vedere economic, de la un capat la celalalt al globului.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#criza China, #economie China, #criza economica, #scadere exporturi CHina , #criza economica mondiala