Companiile mici, lovite cel mai grav de criza: Multinationalele castiga

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 21:16

   

Companiile mici, lovite cel mai grav de criza: Multinationalele castiga
Companiile mici au fost cel mai rau lovite de criza, pentru ca investitorii prefera aparenta stabilitate a firmelor mari, arata un studiu recent.

Studiul, realizat in Statele Unite si publicat in "Global Finance Journal", a analizat statistica dupa opt crash-uri pe piete emergente si a aratat ca impactul asupra companiilor mici este mai mare decat se estimeaza, tinand cont de expunerea lor la factorii externi, informeaza Science Daily.

In cadrul crizelor financiare, investitorii se retrag catre companiile mari, percepute ca fiind mai sigure, renuntand la actiunile la companii mici.

Din acest motiv, investitiile in companii locale nu sunt ferite de efectul devastator al crizei financiare, arata David Berger, asistent la Oregon State University.

Criza a inchis peste 100.000 de IMM-uri

Rezultatele mai arata ca, de multe ori, actiunile la firmele mari au castiguri din crizele financiare, deoarece investitorii renunta la actiuni la firme mici. "Ironia este ca aceste corporatii multinationale mai mari au beneficii in urma crizelor internationale", conchide Berger.

Si in Romania, companiile mici au avut de suferit in timpul crizei: Romania a pierdut peste 100.000 de IMM-uri, iar in prezent, numarul lor a ajuns doar la 20.000.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
karma
rank 5
Dupa cum se pare
asta a si fost ideea!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor