Articol citit de 3796 ori
Din 1608, la nivel general, s-a repetat la fiecare 80 ani. Suplimen
tar, Romania mai are din 1866 cat una la fiecare 41 ani.
varful crizei europene abia urmeaza
dupa aproapre cinci ani de eforturi de salvare a greciei se apropie momentul cand toti factorii implicati, FMI, EU, sint nevoiti sa recunoasca falimentul ca optiune unica.
cinci ai de cheltuieli inutile si amanare a solutiei naturale si sanatoase a falimentului. cinci ani de actiune birocratica ineficienta, incompetenta, utopica.
europa este captiva imensului ei aparat birocratic dar asta nu va mai dura mult timp. evidenta proastei gestiuni a crizei ii forteaza pe birocrati sa se indrepte catre o separare de interesele bogatilor europei, isi delimiteaza interesele proprii de cele ale bogatilor si astfel se va ajunge la conflictul de interese. atunci va ajunge criza europeana la apogeu si exemplul crizei din grecia sugereaza ca solutiile in afara ciclului economic normal nu sint viabile. se va ajunge la faliment in toate economiile problematice ale europei. culmea este ca pentru sanatatea economiei europene, este un lucru pozitiv.
marea problema este ce se va intampla cand aparatul birocratic isi va vedea amentitate pozitiile.
@nonpoliticon
Poti sa dai amanunte despre ciclul de criza 80? In 1608 nu tin minte sa se fi intamplat mai nimic remarcabil.
Daca ai putea preciza un link, as fi recunoscator.
La fel si despre ciclul de 41 de ani.
1608-Prima bancnotă din Europa, Amsterdam. 1866-Cuza si reformele
sale, inclusiv "secularizările"; 1907-Răscoala si redistribuirea pămanturilor; 1948-Nationalizarea; 1989-Deznationalizarea
Este si normal sa fie cicluri !
A fost o criza care s-a terminat in 1933(criza de supra productie) dupa care a izbucnit un razboi mondial. A fost in toata lumea. Au mai fost crize mai mici in Asia, finalizate cu razboaie de mica anvergura: intre Israel si Egipt practic, intre lumea araba si lumea, sa-i spuneam - occidentala sau mai putin occidentala, gandindu-ne la India si Pakistan unde mereu sunt tensiuni. Iar daca luam in considerare faptul ca a aparut Alkaeda, tot pe fondul unei crize, de aceasta data de alt tip, observam ca toate razboaiele din secolul trecut au aparut pe fondul unor crize mai mult sau mai putin ciclice. Nu le cunosc periodicitatea, nu le cunosc nici macar motivele pentru care se dusmanesc intre ei. Doar razboiul din Golf stiu ca a fost pentru petrol... Dar si asta datorita faptului ca era criza de a intra in ... deficit de resurse de petrol in America. Si au trebuit sa faca ceva. In plus, industria Americii ajunsese sa produca pe stoc si trebuia consumata cumva productia pe stoc... Motive multiple. Toate, insa, pornite de la criza. Sa nu uitam ca, la noi, in vremea lui Ceausescu, a fost mai mereu criza. Nu se gasea mai nimic la liber. Criza permanenta. Ciclu continuu...