Ziare.com

Criza din zona euro, mai blanda in decembrie

de Valentin Dimitriu
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 20:30

   

Criza din zona euro, mai blanda in decembrie
Criza din zona euro, in sectorul serviciilor, a fost mai blanda in decembrie, arata un indicator al companiei de consultanta financiara Markit.

Indicele privind serviciile in zona euro realizat de compania Markit a inregistrat scaderi timp de trei luni consecutiv.
In plus, compania adauga ca s-au inregistrat cresteri in cazul indicelui privind manufactura, in comparatie cu luna noiembrie.

Cu toate acestea, Markit adauga ca exista in continuare riscul ca zona euro sa intre din nou in recesiune.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Analiza companiei mai arata ca exista o diferenta din ce in ce mai mare intre economiile puternice din zona euro, cum ar fi cea a Germaniei, si economiile slabe, cum ar fi cea a Spaniei.

Reuters: Occidentul, intr-o criza similara cu cea din anii '30

In ciuda imbunatatirii indicelui in luna decembrie, compania arata ca economia zonei euro a avut cea mai slaba performanta in ultimul trimestrul din 2009 si pana acum.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 608 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor