Ziare.com

Economia europeana, la mana tarilor emergente

de Carmen Marinescu
Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 07:18

   

Economia europeana, la mana tarilor emergente
Istoria are reversul sau. Aceasta ar putea fi concluzia, daca ne uitam la situatia economica mondiala din prezent. Mai exact, economiile emergente sunt cele care intind acum o mana de ajutor tarilor dezvoltate.

Cele cinci tari, caci acesta este numarul lor, adica Brazilia, India, China, Africa de Sud si Rusia, vor avea o intalnire la Washington, saptamana viitoare, unde vor dezbate cu privire la un ajutor pentru Europa, care este puternic afectat de criza financiara si bugetara, scrie rtbf.be.

Si daca aceste tari vor decide sa ajute efectiv economia spulberata de vechea Europa liberala, putem spune ca un nou capitol al echilibrului puterii mondiale va fi regandit.

Situatia nu este noua, aceasta tendinta este inclusa in practica progresiva timp de doua decenii. Dar istoria va retine acest moment-cheie, pentru a marca deschiderea unui nou capitol al globalizarii. Candva subordonate Occidentului, tarile emergente sunt acum in era dominatiei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ajutorul vine tocmai pentru ca aceste tari emergente nu pot sa-si vada de propria lor dezvoltare intr-o lume ruinata din punct de vedere financiar. Si toate acestea pentru ca Europa se afla in imposibilitatea de a construi o politica economica comuna.

In plus, vineri vom trai o alta premiera istorica: in Wroclaw, Polonia, Secretarul de Stat al Trezoreriei americane va participa la reuniunea a ministrilor Economiei si Finantelor a Uniunii Europene. Ce se va rezolva, ramane de vazut!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce punem in locul sistemului financiar!

Bancile in goana lor pentru profit au inventat instrumente nerealiste, asigurarea asigurarii reasigurarii asigurarii creditului, care a dus la scumpirea pietzelor, marirea sumelor creditate si a profiturilor aferente pana la completa blocare!
Oalele sparte au fost platite de populatie, din bugetele fiecarei tzari, profiturile bancilor au ramas insa intacte!
Dupa criza asta nimik nu ne garanteaza ca nu o luam de la capat!
Cred ca o sa se ajunga la controlul pretzurilor, altfel...manipularea pietzei o sa continue!

 

Ce punem in locul sistemului financiar?

nimic,absolut nimic.Au trebuit 2000 de ani sa ne adaptam unui sistem financiar manipulat in concomitanta cu un siatem religios.Sistem religios care este parte integranta a sistemului financiar.Primii 300 de ani ai erei noastre au fost anii in care religiosii au ucis si spalat creiere in Europa pentru o pregatire religioasa de forma sclavagista a generatiilor viitoare,distrugand un sistem religios,fara moneda care a existat inainte de imperiul Roman.

Imperiul Dacilor foloseau moneda Romana din aur ca sa creieze obiecte,deci foloseau moneda in sine pentru creatie,in schimb Romanii foloseau moneda pentru schimb comercial astfel creind o forma de sclavagism.

Eu sunt adeptul ca moneda sa dispara,OMUL nu are nevoie de moneda pentru a reusi sa supravietuiasca.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor