Forbes: FED si-a pus in cap sa distruga dolarul

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 19:44
2587 citiri
Forbes: FED si-a pus in cap sa distruga dolarul
Foto: AP

Noua misiune a FED - sistemul bancilor centrale americane - este sa devalorizeze dolarul cu 33% in urmatorii 20 de ani, au anuntat economistii americani, dupa mai bine de doua zile de dezbateri.

Motivul implementarii acestei politici economice ce vizeaza devalorizarea dolarului este tintirea unei inflatii de 2%. Pe de alta parte, daca inflatia va depasi pragul de 2%, deprecierea monedei americane ar putea fi mai mare de 33%, cat se preconizeaza in prezent, comenteaza analistii publicatiei economice Forbes.

Fed va proteja SUA de Europa

"Comitetul Federal pentru Piata Libera a considerat ca o rata a inflatiei de 2% este cea mai buna solutie prin care Fed isi poate respecta mandatul de a oferi o stabilitate a preturilor si o rata de angajare maxima. O rata mare a inflatiei ar reduce abilitatea publicului de a face previziuni economice si financiare pe termen lung.

O rata a inflatiei mai mica ar fi asociata cu o probabilitate crescuta de a cadea in deflatie, ceea ce inseamna ca preturile si posibil si salariile vor scadea, un fenomen asociat cu conditii economice firave. Avand un nivel minim al inflatiei reduce sansele ca economia sa se confrunte cu efectele negative ale deflatiei atunci cand conditiile se inrautatesc", se arata in comunicatul FED remis presei.

Fed-ul ar putea interveni cu 1.000 miliarde in piete

Mai exact, o crestere de 2% pe an, pe o perioada de 20 de ani, inseamna, in traducerea, o crestere cu 50% a preturilor. Si mai concret: un american de rand va plati pentru aceleasi produse 150 de dolari in loc de 100 de dolari. In ciuda acestor realitati viitoare, oficialii FED sustin ca distrugerea dolarului este cea mai buna solutie pe care o pot lua.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Banca Centrala Americana dolar, #noua misiune FED devalorizare dolar, #dolar FED SUA , #criza economica mondiala