Merkel, Medvedev si Monti vor conduce Forumul Economic Mondial de la Davos

Miercuri, 16 Ianuarie 2013, ora 21:55
2804 citiri
Merkel, Medvedev si Monti vor conduce Forumul Economic Mondial de la Davos
Foto: Russia Today

Mai multi importanti lideri mondiali, precum cancelarul Germaniei, premierul Rusiei si prim-ministrul Italiei, vor conduce intalnirile care vor avea loc cu ocazia Forumului Economic Mondial, in localitatea elvetiana Davos.

Promovarea masurilor pentru scoaterea economiei mondiale din criza va reprezenta punctul central al intalnirii anuale a liderilor mondiali, care va avea loc saptamana viitoare la Davos, au transmis organizatorii, miercuri, potrivit Washington Post.

Cancelarul german Angela Merkel, prim-ministrul rus Dmitri Medvedev si premierul italian Mario Monti vor vorbi despre pasii necesari pentru relansarea economica, potrivit oficialilor Forumului Economic Mondial.

Intalnirea de la Davos pare sa se desfasoare intr-o atmosfera mai calma decat s-ar fi asteptat multi participanti cu numai cateva luni in urma, ca urmare a evolutiei din ultimii ani a economiei mondiale.

Klaus Schwab, fondatorul forumului, a apreciat ca "este foarte clar ca problema economiei mondiale este bazata pe restabilirea increderii". Acesta a numit forumul "un laborator de noi idei" pentru imbunatirea lumii.

Organizatorii au transmis ca aproape 50 de presedinti si prim-ministri, dar si peste 1.000 de presedinti si directori ai unor companii mondiale sunt asteptati sa participe la Forumul Economic Mondial, intre 23 si 27 ianuarie. Printre cei care sunt asteptati sa ia parte la intalnire se numara si fondatorul Microsoft, Bill Gates, secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, ori presedintii Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International, Mario Draghi, respectiv Christine Lagarde.

Totodata, vor mai prezenti prim-ministrii din Tunisia si Egipt, presedintele din Israel si premierul palestinian.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Forum Economic Mondial Davos 2013, #intalnire lideri mondiali forum Davos, #lideri mondiali forum economic Davos , #criza economica mondiala
Comentarii
Poza pasco
pasco
rank 5
O reuniune de tilhari
Poza giselllo
giselllo
rank 3