Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Obama: Europei ii lipseste vointa politica pentru rezolvarea crizei

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 20:14
1488 citiri
Obama: Europei ii lipseste vointa politica pentru rezolvarea crizei
Foto:wikipedia

Presedintele american Barack Obama a declarat, miercuri, ca este profund preocupat de continuarea crizei din zona euro, blamand lipsa de vointa politica si avertizand ca agitatia de pe piete nu va inceta pana cand liderii europeni nu vin cu un plan concret pentru combaterea crizei.

Obama i-a felicitat pe Nicolas Sarkozy si Angela Merkel, si deciziile din Grecia si Italia de a forma guverne de uniune nationala pentru a implementa reformele, dar a fost critic cu restul Europei, potrivit Reuters.

"Problema, in acest moment, este una de vointa politica. Nu este una tehnica", a declarat Obama la intalnirea cu primul ministru australian, Julia Gillard, de la Canberra.

"Cred ca exista o dorinta sincera din partea lui Sarkozy si Merkel, insa au o structura politica complicata", a continuat Obama.

"Am notat progresul pe care l-au inregistrat Italia si Grecia prin formarea guvernelor de unitate nationala, care pot duce la capat reforme semnificative. Dar in acest moment intreaga zona trebuie sa treaca in planul doi ideea proiectului European", a adaugat presedintele american.

Acesta considera ca pana Europa nu vine cu un plan concret si o structura care sa transmita mesajul clar pietelor ca situatia este sub control si ca va face tot ce e necesar pentru asta, vom vedea aceleasi fluctuatii de piata pe care le-am vazut pana acum.

Pietele bursiere din Asia au scazut, miercuri, in timp ce moneda euro a ajuns la cea mai mare scadere din ultima luna, in fata dolarului si yenului.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Obama Europa vointa politica, #criza datoriilor zona euro , #criza economica mondiala