Ziare.com

Reindustrializarea, a doua sansa a Romaniei - Ionel Blanculescu

Marti, 10 Iulie 2012, ora 23:33

   

Reindustrializarea, a doua sansa a Romaniei - Ionel Blanculescu
Criza economica mondiala a aratat ca statele puternic industrializate au reusit sa infrunte efectele acesteia cu mult mai eficient decat omoloagele lor, slab industrializate, bazandu-se pe politici industriale extrem de bine structurate si ancorate in realitatea economica globala.

Exemplul Germaniei este elocvent, care pe langa faptul ca a suportat cel mai slab impact in anii dificili ai crizei, 2009-2011 si-a asumat si responsabilitatea salvarii financiare a Uniunii Europene, partea putreda a acesteia, apartinand zonei euro.

Romania a avut sansa ei, pe care a irosit-o, criza de sistem de dupa 1989, generand un amplu proces de dezindustrializare, urmat de un altul de delocalizare.

Citeste opiniile lui Ionel Blanculescu despre Reindustrializarea, a doua sansa a Romaniei pe Business24.ro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2391 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Excelent! Nu ne mai trebuie decat niste fonduri, niste tehnologii,

niste personal calificat, niste piete de desfacere, niste... Pană una-alta, n-ar fi mai bine să facem niste borcane cu capac pentru conserve si niste drumuri pe care să le vindem castraveti nu Bulgarilor de la care-i cumpărăm acum, ci Europei de pe care i-am putea scoate?

 

mai bine ati lucra pamantul ca sa aiba lumea ce manca

ca daca faceti ce-a facut Ceausescu, aduceti taranii in fabrici si uzine, nu aveti nici industrie nici agricultura. Si nu mai dati de exemplu Germania ca nici intr-o suta de ani nu i-ati ajunge din urma, Romania nu-i germania si nici romanii nemti.

 

Lucrat pamintul ?

Banii sint la industrie .
Turismul si agricultura merg numai in tarile industrializate .

Bine spus...!

Vorba lui Basescu:

"Nu e iarna ca si vara"
Nici toamna ca primavara.
Nu-i romanul ca si neamtzul
Si nici groapa cum e shantzul.

Acestea fiind spuse,ceea ce s-a facut sub Ceausescu, a fost facut cu intentzie buna(fara a uita ca sistemul functziona dupa principii de tip comunist). Azi,ceea ce se face in Romania,este pentru comisionul si spertzul celor din clasa politica si a clientelei lor.De bine de rau,pe vremea lui Ceausescu (cu exceptzia anilor cand a rambursat datoria tzarii ca un frenetic) agricultura a produs suficient pentru tzara,ba s-a mai si exportat iar Romania era poate cel mai mare producator de aluminiu din Europa,combinatul siderurgic de la Galatzi,unul din cele mai mari din Europa,fabricam avioane,tractoare, camioane,tancuri,armament (Romania era al 5-lea fabricant de armament,ceea ce vorbeste despre potentzialul sau industrial) etc..Azi din punct de vedere industrial,Romania este pur si simplu o "locatzie" pentru capitalul si corporatziile care cauta mana de lucru cea mai ieftina...Evident nu ne comparam cu nemtzii,nici macar japonezii ori americanii nu produc lucruri de o calitate egala cu cele fabricate in Germania.Nu sunt un nostalgic al comunismului dar comparat cu jefuirea tzarii,minciuna, imbogatzire prin furt a celor ce au condus tzara in anii de dupa 1989, Ceausescu incepe sa para un "superb" ?!

O idee minunata!

Dar, domnule Blanculescu, de ce s-au vindut atunci fabricile romanesti pe nimic, transformindu-se economia intr-una bazata pe comisioane? Cu ce bani reindustrializare? De la fmi?!!

 

Industrializarea nu inseamana numai

Numai facut cobinate cu directori , sevicii personal ,etc.
Se pot forma companii mici, care , as acum e in US, sint mai bine dotate decit companiile mari.
Faci piese azi oriunde , ca de asta exista desene. La fel si electrice. Se poate incepe in garaj. Ca asa a inceput si bill Gates. Micul intreprinzator pune banii lui la bataie . Cumpara masini cu program si face productie cita vrei. Nevoia de produse industriale va fi iar mare dupa ce trece criza/. Apoi vs e fac inventii, se unesc , se cumpara unii pe altii si asa creste . Cresterea trebuie facuta incet.Stiu ca merge ca am facut si eu in US.
La inceput am facut piese de schimb pt avioanele vechi, din colectii particulare. Apoi de altele . Apoi am facut un produs al meu si tot asa . In 25 ani poti avea iar industrie .

 

Adevarat , numai ca..

Romania a avut pana in 1989 industrie, fabrici, uzine , dupa '89 cineva, adica guvernantii au inceput demolarile contra unor comisioane grase , asa am ajuns sa inlocuim fabricile cu supermarketuri cu telefonie mobila, cu tot felul de servicii, pentru demolarea industriei cineva trebuie sa raspunda , oare cand !!!!!

 

sati linistit

ca nu raspunde nimeni, pentru ca nu-i intreaba nimeni. Schimbarea in '89 s-a facut pentru a asigura mobilitate unei forte proaspete de munca in vest si pentru noi piete de desfacere in est. Nimeni n-avea interesul pentru concurenta. La fel si cu flota, care era in buna parte pe chituci. Si rusii aveau flota si grecii, cine mai erau si romanii astia cu navele lor imbatrinite si management neperformant? Si bineinteles ca au fost si profitorii locali la toata afcerea asta. Populatia imbatrineste in continuare si in vest si in est. Forta de munca si pensiile trebuie asigurate tot cu imigranti. Asa ca romanii vor pleca in continuare, acolo unde este de munca.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor