Revista presei: Cat au pierdut cei mai bogati oameni ai lumii

Miercuri, 10 August 2011, ora 07:56
1802 citiri
Revista presei: Cat au pierdut cei mai bogati oameni ai lumii
Foto: GeekoSystem

Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut milioane de dolari in urma caderilor la bursa, arata presa centrala. Marti, bursele au deschis in crestere, insa ulterior au avut o evolutie volatila, pe fondul temerilor privind o noua criza mondiala.

Cei mai bogati oameni ai lumii au pierdut miliarde de euro din cauza scaderii inregistrate de cotatiile companiilor pe care le detin, scrie "Adevarul".

Panica a ras 8 trilioane de dolari de pe bursele de actiuni si materii prime de la inceputul lunii iulie pana acum, din cauza temerii ca economia americana va reintra in recesiune, arata si "Jurnalul National".

"Puterea" scrie despre "Apocalipsa financiara", aratand ca bursele din intreaga lume au suferit scaderi simtitoare si in sedintele de tranzactionare de marti, cand unele recorduri negative le-au depasit pe cele din apogeul crizei din 2009.

Rezerva Federala a SUA (Fed) a anuntat, marti, ca va mentine politicile de stimulare pentru cel putin inca doi ani, intr-un efort de a sustine economia si pietele globale inca fragile, arata "Romania Libera".

Discursul presedintelui american Barack Obama de luni nu a reusit sa calmeze investitorii, dimpotriva, a avut un efect invers, deoarece nu a oferit solutii concrete la problemele economice, scrie "Evenimentul Zilei".

Adevarul: Cat au pierdut cei mai bogati oameni ai lumii

Cei mai bogati oameni ai planetei au pierdut miliarde de euro din cauza scaderii inregistrate de cotatiile companiilor pe care le detin.

Mexicanul Carlos Slim, a devenit in doar cateva zile mai sarac cu opt miliarde de dolari, dupa ce portofoliul sau de companii listate pe pietele de capital s-a depreciat cu peste 9%.

Potrivit calculelor realizate de Bloomberg, valoarea activelor bursiere ale lui Carlos Slim se ridica acum la 64,4 miliarde de dolari. Seful Microsoft, Bill Gates, cel mai bogat cetatean al Statelor Unite, si-a vazut compania pierzand nu mai putin de sapte procente saptamana trecuta, iar fondul de investitii Berkshire Hathaway Inc. al omului de afaceri Warren Buffet s-a depreciat cu 3,9%, informeaza Adevarul.

Jurnalul National: Panica de 8 trilioane de dolari

Panica a ras 8 trilioane de dolari de pe bursele de actiuni si materii prime de la inceputul lunii iulie pana acum. Statele au inceput sa anunte masuri de sustinere, asa ca bursele au inceput incet-incet sa "inmugureasca", dupa ce investitorii au inceput sa considere ca actiunile au devenit prea ieftine si, pe cale de consecinta, apetisante.

In ultimele trei sedinte bursiere BVB a pierdut 14,741 miliarde lei, circa 3,45 miliarde euro din capitalizare. Scaderile de la Bucuresti nu au legatura cu evolutia economiei romanesti, iar Stere Farmache, presedintele BVB, a indicat ca scaderea este o consecinta a turbulentelor de pe pietele internationale, informeaza Jurnalul National.

Puterea: Apocalipsa financiara

Bursele din intreaga lume au suferit scaderi simtitoare si in sedintele de tranzactionare de marti, unele dintre acestea inregistrand recorduri negative care le-au depasit pe cele din apogeul crizei din 2009.

Bursele europene au scazut pentru a opta zi consecutiv, cel mai lung interval de scadere din 2003, pe fondul ingrijorarilor privind incetinirea cresterii economice la nivel global, relateaza Bloomberg. Zvonurile privind reintrarea in recesiune a marilor economii ale lumii, precum si increderea tot mai scazuta privind capacitatea guvernelor de a stopa criza datoriilor din Europa au alimentat temerile investitorilor, relateaza Puterea.

Romania Libera: Fed mentine pentru cel putin doi ani masurile de stimulare economica

Rezerva Federala a SUA (Fed) a anuntat, marti, ca va mentine politicile de stimulare pentru cel putin inca doi ani, intr-un efort de a sustine economia si pietele globale inca fragile,

Este insa neclar daca decizia, care nu implica un angajament privind noi fonduri pentru cumpararea de obligatiuni, va fi suficienta pentru a oferi un punct de sprijin bursei din Statele Unite, dupa ce acestea au pierdut 15% in ultimele doua saptamani, arata Romania Libera.

Evenimentul Zilei: De ce nu au bursele incredere in Barack Obama

Desi Barack Obama, presedintele SUA, a iesit, luni seara, cu o declaratie la Casa Alba menita sa calmeze pietele financiare in deriva, efectul a fost invers.

Chiar in timpul discursului sau in fata ziaristilor, indicii se prabuseau. Nasdaq a cazut de la -4%, inainte de iesirea publica a oficialului, la -6,19% la finalul acesteia, iar S&P500 a scazut de la -4% pana la -5,83%.

Economistii si investitorii doresc sa vada un plan concret si fezabil de reducere a deficitului, eventual chiar anularea unor facilitati fiscale, ceea ce nu s-a intamplat. Fara sa vina cu masuri concrete, presedintele american nu a facut decat sa alimenteze incertitudinea, scrie Evenimentul Zilei.

(L.S.)

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#bogati pierd bursa, #pierderi bursa , #criza economica mondiala