Summit Rusia China atrage atentia asupra crizei globale

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 10:14
1968 citiri
Summit Rusia China atrage atentia asupra crizei globale

China a avertizat, vineri, ca starea crizei globale este din ce in ce mai ingrijoratoare si a facut un apel la legaturi economice mai stranse intre statele din regiunea Asia-Pacific.

Presedintele chinez, Hu Jintao, a precizat ca tara sa va continua sa joace un rol important in mentinerea relatiilor intre cei 21 membri ai Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC), in cadrul summit-ului acestei organizatii, care are loc in acest weekend, la Vladivostok, in Rusia.

Potrivit Reuters, presedintele rus, Valdimir Putin, si-a exprimat si el ingrijorarea privind starea economiei globale, avertizand asupra crizei datoriilor din Europa

"Economia mondiala isi revine usor. Exista cativa factori destabilizatori si unele incertitudini, iar impactul global al crizei se va resimti in continuare. Noi vom incerca sa mentinem o crestere robusta, prin ajustarea structurii economiei si tinerea sub control a inflatiei", a subliniat presedintele chinez.

Hu a mai spus ca China s-a confruntat cu probleme grave, precum crearea de joburi noi, in conditiile unui avans economic incetinit. Insa China ramane tara cea mai influenta in Asia, iar decizia Rusiei de a se axa mai mult pe partenerii estici, in viitor, ramane un punct-cheie pentru Beijing.

De asemenea, Hu a anuntat ca Guvernul chinez va investi 157 miliarde de dolari pentru investitii in infrastructura.

Acelasi angajament si l-a luat si presedintele rus. Potrivit AFP, Vladimir Putin a mentionat ca tara sa are nevoie de cai de transport mai multe si mai moderne si ca aceste proiecte vor fi prioritare, pe viitor, insa provocarile vor fi multe.

Pe langa chestiunile economice, la summit-ul din acest week-end se va discuta si despre situatia din Siria, astfel ca se asteapta ca secretarul de stat american Hillary Clinton sa ajunga la un acord cu presedintele rus in aceasta privinta.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...