Viktor Orban: Criza economica mondiala va duce la renasterea natiunilor in Europa

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 10:13
3162 citiri
Viktor Orban: Criza economica mondiala va duce la renasterea natiunilor in Europa

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat sambata, la Tusnad, ca nu se poate accepta ca mijlocul de trai al oamenilor sa se bazeze in continuare pe economia neagra sau economia gri si ca schimbarile necesita eforturi, care insa vor rezulta in renasterea natiunilor in toata Europa.

Premierul ungar a vorbit despre criza economica, din care, in opinia lui, va rezulta renasterea natiunilor din Europa. Orban a mentionat importanta muncii si a concluzionat ca scopul celor mai multi oameni a fost, pana acum, iesirea cat mai repede din campul muncii. "Au crescut generatii care nu si-au vazut parintii muncind", a spus Viktor Orban.

In opinia politicianului maghiar, nu mai putem continua sa acceptam ca mijlocul nostru de trai sa se bazeze pe economia neagra sau economia gri. "Schimbarile necesita eforturi insa vor rezulta renasterea nationilor", a spus Orban.

Premierul a facut o scurta caracterizare a situatiei mondiale actuale, mentionand problemele economice din SUA, revolutiile din Africa, criza economica din Grecia, dezastrul natural din Japonia, care a adus semnul intrebarii in privinta energiei nucleare in Europa. "Am ajuns la capatul societatilor de bunastare", a spus Orban, intrebandu-se, retoric, ce urmeaza dupa toate acestea.

"In locul statelor de bunastare trebuie sa ne vedem de societatile bazate pe munca" a mentionat premierul maghiar. El a vorbit despre reflexul de a urmari vestul, insa a subliniat ca azi s-a stins faclia vestului. "Ungaria reprezinta exemplu in multe privinte: impozitul bancar a fost introdus de multe state. Legea presei din Anglia se va asemana mult cu Legea mass-mediei maghiare. Fondurile de pensii private sunt in curs de nationalizare si in alte state din Europa Centrala. Lumea veche nu a fost rasturnata de noi, dar nici nu trebuie sa ne para rau dupa ea", a spus Orban.

Liderul politic a mai afirmat ca din schimbarea erei poate rezulta unificarea natiunii maghiare. El a mentionat ca primul pas al acestei unificari este acordarea cetateniei maghiare, dar natiunea se impleteste si in viata economica si in viata culturala. "Din aceasta cauza sprijina Ungaria extinderea cat de curand posibil a spatiului Schenghen", a precizat premierul, adaugand ca tarile grupului de la Visegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, n.r.) pot deveni punctul de greutate al dezvoltarii economice europene.

Quarterly Report - Editia 4

Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Angajații ANAF ar putea fi obligați să plătească amenzi. Măsuri împotriva executării silite abuzive
Funcţionarii ANAF ar putea plăti amenzi usturătoare dacă nu vor respecta termenele pentru trimiterea comunicărilor către contribuabili, conform unei iniţiative legislative depusă de...
S-a deschis în România supermarketul unde nu mai scanezi produsele la casa de marcat. Amazon a renunțat la această tehnologie, care s-a dovedit păguboasă
S-a deschis în România supermarketul unde nu mai scanezi produsele la casa de marcat. Amazon a renunțat la această tehnologie, care s-a dovedit păguboasă
O companie germană anunță deschiderea primului "magazin autonom" în România. Gigantul american Amazon Inc a implementat un sistem similar, la care a anunțat recent că renunță parțial....
#criza economica mondiala Europa, #Viktor Orban Ungaria , #criza economica mondiala