Adrian Vasilescu, BNR: Urmatorii 40 de ani pe plan global nu vor fi luminosi

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 21:53
3576 citiri
Adrian Vasilescu, BNR: Urmatorii 40 de ani pe plan global nu vor fi luminosi

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, afirma ca urmatoarele patru decenii vor fi destul de dificile in intreaga lume, intrucat nu se vor indeplini criteriile de crestere economica, demografica si altele.

"Planeta intreaga are o perspectiva neagra pentru urmatorii 40 de ani. Cresterea economica va fi la jumatate, consumul o sa scada, populatia nu o sa creasca cum se crede, doar pana la 8 miliarde si nu 10 si multe altele, in asa fel incat nu avem o perspectiva luminoasa in urmatorii 40 de ani", a explicat Vasilescu, miercuri seara, la B1Tv.

In contextul crizei actuale, Romania sta ceva mai bine, desi nu a depasit momentul dificil. "Noi suntem in criza din 2008 si pana acum n-am iesit nicio clipa, chiar daca recesiunea a mai venit si a mai plecat. Tocmai am vazut ca am inceput sa ne miscam ceva mai bine in criza, ne-am obisnuit cu boala si ne miscam mai bine", a explicat Vasilescu.

Acesta a aratat ca raportul FMI privind o eventuala scadere a cresterii economice de 5% si a cursului de 15-20% este doar unul din trei scenarii facute de FMI.

"Aici este vorba despre un scenariu din trei (...) Scenariul despre care s-a discutat azi e ce s-ar intampla daca boala s-ar inrautati. Cresterea economica ar avea o scadere de 5%, adica intoarecerea recesiunii, cursul s-ar deprecia intre 15 si 20%, inseamna criza a cursului de schimb, si asa mai departe...Inrautatirea bolii are o probabilitate medie", a conchis acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Adrian Vasilescu scenariu FMI, #Adrian Vasilescu criza mondiala , #criza economica romania