Ziare.com

Almunia: Romania vrea sa stie ce conditii a impus UE Ungariei

Marti, 10 Martie 2009, ora 10:35

   

Almunia: Romania vrea sa stie ce conditii a impus UE Ungariei
Uniunea Europeana este gata sa negocieze cu Romania un ajutor financiar pentru a-i sustine economia in fata impactului crizei financiare globale, sustine Joaquin Almunia, comisarul european pentru afaceri monetare.

Acesta a precizat ca ajutorul va proveni dintr-un fond special al UE instituit pentru statele comunitare care nu fac parte din zona euro si care au probleme cu balanta de plati. Din acest fond au fost sprijinite deja Ungaria si Letonia, informeaza Reuters.

"Romanii sunt interesati de cooperarea pe care am avut-o cu Letonia si Ungaria", a declarat Almunia la o conferinta de presa sustinuta dupa reuniunea ministrilor de finante din zona euro.

Dupa ce aceste doua tari s-au confruntat cu dezechilibre financiare, Ungaria a primit 6,5 miliarde de euro din acest fond, iar Letonia 3,1 miliarde ca parte a unui pachet mai larg de intrajutorare sprijinit de Fondul Monetar International.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Va trebui sa purtam discutii cu autoritatile romane, cu FMI. Va trebui sa le estimam nevoile financiare si sa stabilim lista de conditii", a declarat Almunia.

Ca o conditie pentru imprumut, FMI si UE au cerut Ungariei si Letoniei sa-si inaspreasca politicile fiscale, o cerere care probabil nu va fi populara in Romania, tara ce s-a confruntat cu proteste publice fata de consecintele crizei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 769 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor