Ziare.com

Ati dona bani statului roman pentru depasirea crizei economice?

Marti, 15 Iunie 2010, ora 19:38

   

Ati dona bani statului roman pentru depasirea crizei economice?
In Monitorul Oficial nr. 395 din 15.06.2010, partea I, a fost publicat Ordinul nr. 1810 din 10 iunie 2010 al ministrului Finantelor Publice, intitulat Ordin pentru aprobarea Precizarilor privind modul de incasare a fondurilor banesti primite sub forma de donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice.

Pot dona persoanele fizice sau juridice prin numerar sau virament bancar. Se poate dona in nume propriu sau prin intermediul angajatorului. Posi opta sa ramai anonim sau sa accepti sa apari pe site-ul Ministerului Finantelor Publice ca donator.

Potrivit actului, tabelul persoanelor ce nu aleg sa fie anonime se va publica lunar pana in data de 10 a lunii urmatoare pe site-ul MFP. Banii pot fi depusi in numerar sau prin virament, se mai precizeaza in act. Sumele donate pentru diminuarea efectelor crizei economice constituie venituri ale bugetului de stat si vor fi depuse in contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice", deschis la Trezoreria Statului.

Potrivit expertilor fiscali, instituirea acestei modalitati de donatie este destinata salariatilor societatilor comerciale la care statul este actionar majoritar, cum ar fi Eximbank sau CEC Bank sau institutiilor de genul Bancii Nationale a Romaniei, carora li se va sugera sa doneze 25% din venituri catre bugetul statului. Aceste entitati nu intra sub incidenta legii care a fost adoptata prin respingerea motiunii de cenzura inaintate de opozitie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Ati fi dispusi sa ajutati statul roman sa treaca de criza economica prin donatii in bani?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2120 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

IAR cumnatul lui Geoana de la Eximbank va spune: STATUL SUNT EU

SI ca el multi altii se vor considera a fi statul in Romania....

 

SUNT DISPUS SA DAU

VREAU SA DAU, SA AJUT STATUL ROMAN. DAR SA AM IN FATA EXEMPLE. PRIMII SA DEA CEI CARE AU JEFUIT STATUL. SA RETURNEZE INTREPRINDERILE FURATE, PAMANTURILE ACAPARATE, BANII LUATI DIN BANCILE FALIMENTATE SI NERESTITUITI, AVERILE DE PRIN PARADISURILE FISCALE.

mda

De ce sa DONEZ bani?Ca sa aiba domnii politicieni ce FURA impreuna cu GASKA?Daca as sti ca banii vor fi FOLOSITI CORECT,da as dona dar asa ............

 

Corect,

Daca am dona bani (chestie cu care nu sunt de acord oricum), s-ar ajunge intr-o situatie identica celei in care s-a scufundat fondul "Libertatea" care s-a deschis imediat dupa revolutie. Atunci a fost un furt generalizat care s-a cronicizat cu timpul.
In general asa se intampla cand banii sunt ai tuturor si ai nimanui... li se pierde urma.
Cu stima.

as fi

de acord sa lucrez o saptamana pe luna,timp de 6 luni,pentru depasirea crizei,dar acest lucru sa-l faca toti bugetarii cu salarii peste 1000 de lei!TOTI!

 

NU!

Sunt doar niste bucati de hirtie fara acoperire, indiferent ca-i dai sau nu nu acoperi nici macar dobanda pe care Romania il are in acest moment. Eu de ex. cumpar proprietati si lucruri reale nu ajut ceva ce stiu ca o sa cada oricum :)

 

cum sa nu

doar daca actuali ar fi inlocuiti cu nemti pana atunci ciuciu

 

ati dona STATULUI bani pt iesirea din CRIZA?!

NU!
pt ca STATUL ma jecmaneste si ma taxeaza k pe ultimul Om de pe planeta aceasta!
De ce sa fiu solidar cu El - si mie mi-a fost cumplit de greu si pe STATUL i-l durea in ula!-!?

 

dau si io 1 euro

dau 1 euro pt fiecare milion de euro returnati de patriciu/vantu/DIP/voiculescu....

 

Nu, cersetoria nu trebuie incurajata.

Sa se faca dreptate in Romania si vor fi bani.

 

Bani am dat si dau

Dar la rude, care nu-mi cer insa, sa nu moara de foame, ca doar n-o sa le dea statul.

Fara cerseala

Ca nu suntem tigani


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor