Ce au cerut sindicatele, ce a dat Guvernul

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 16:29
2307 citiri
Ce au cerut sindicatele, ce a dat Guvernul
Foto: Valentin Untaru

Ministerul Finantelor si cel al Muncii au fost de acord cu propunerea sindicalistilor de a fi restructurate societatile comerciale cu capital majoritar de stat in termen de doua luni, dar si cu prezentarea unui pachet legislativ cu masuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit unui comunicat al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), remis Ziare.com, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, va prezenta, miercuri, in sedinta de Guvern, acest pachet legislativ cu masuri ferme in domeniul evaziunii fiscale, care va fi promulgat prin OUG.

De asemenea, reprezentantii Ministerului Finantelor au declarat ca sustin adoptarea de urgenta a legii parteneriatului public-privat in varianta avizata de CES si nu resping varianta mentinerii actualului sistem fiscal in domeniul IT, urmand ca acest aspect sa fie analizat.

In plus, Ministerul Finantelor a fost de acord cu limitarea cheltuielilor materiale, administrative si cu cele destinate deplasarilor.

In privinta agriculturii insa, guvernantii au atras atentia ca exista un program pentru sprijnirea acestui domeniu, insa nu exista si banii necesari pentru a-l pune in aplicare.

In schimb, cele doua ministere nu sunt de acord cu mentinerea integrala a pensiilor sub 1.000 de lei, toate pensiile urmand a fi reduse cu 15 procente, instituindu-se programe sociale de compensare pentru categoriile cu venituri reduse.

Nu s-a acceptat varianta reducerii in sectorul bugetar a fondului de salarii cu 25% si nici decizia fiecarui minister de a opera altfel de restructurari. Ministrul de resort a declarat ca reducerea se va aplica pe salarii si ca nu vor exista negocieri in acest sens, se arata in comunicatul ACPR. De asemenea, guvernantii nu au fost de acord nici cu externalizarea serviciilor sociale.

Potrivit ACPR, masura ca in pilonul 2 de pensii private sa fie virate doar 0,5% din contributii, in loc de 2,5 la suta, pentru urmatorii doi ani, se va dovedi extrem de nociva pentru economia romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#proteste Bucuresti, #proteste sindicate, #manifestari Piata Victoriei, #Alianta Confederatiilor Patronale Romania , #criza economica romania
Comentarii