Ce masuri anticriza pregateste Guvernul?

Luni, 12 Iulie 2010, ora 09:07
4491 citiri
Ce masuri anticriza pregateste Guvernul?

Deputatii PD-L, UNPR si UDMR au un plan de redresare a economiei, care se va discuta luni in sedinta Coalitiei si apoi in Guvern. Printre propunerile dezbatute se regasesc scutirea impozitului pe profit pentru firmele nou-infiintate si deducerea fiscala de 10% din TVA pentru renovarea locuintelor.

O prima idee a PD-L este crearea "grupului de TVA", care prevede ca, in cazul holdingurilor si gruparilor de firme care au aceiasi actionari, sarcina rezolvarii problemelor legate de taxe si impozite sa revina unei firme-lider, care detine cel putin zece procente din actiunile respectivului grup economic, potrivit Gandul.

Alta propunere este deducerea fiscala de 10% din TVA pentru lucrari de renovare a locuintelor si cladirilor.

Parlamentarii Puterii mai propun impunerea unei dobanzi pentru fiecare zi de intarziere de plata a impozitelor, care sa fie de 0,04%, si amanarea de la plata obligatiilor fiscale neachitate la termen, pana la data de 30 iunie 2011. In plus, se mai vorbeste despre cresterea la 80% a cotei din dividendele intreprinderilor de stat care se varsa la buget.

Cat despre firmele noi, parlamentarii propun ca intreprinzatorii care investesc minimum 500.000 de euro si creeaza cel putin 50 de locuri de munca sa fie scutiti 5 ani de plata impozitului pe profit.

O alta prevedere este cea referitoare la compensarea directa, adica firmele cu datorii care au de primit contravaloarea TVA de la stat sa beneficieze de un calcul direct.

Echipa de lucru este formata din Ioan Oltean, Roberta Anastase, Sever Voinescu, Vasile Gherasim si Zamfir Iorgus (de la PD-L), Mircea Cosea de la UNPR si Andras Edler de la UDMR.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#masuri anticriza PDL, #deducere TVA, #scutire TVA , #criza economica romania