Cei care utilizeaza wireless sunt expusi atacurilor informatice

Luni, 15 Iunie 2009, ora 16:00
1602 citiri
Cei care utilizeaza wireless sunt expusi atacurilor informatice

Peste 60% dintre utilizatorii de retele wireless sunt expusi atacurilor informatice, releva un studiu, efectuat timp de sase luni, de compania Computer Troubleshooters Romania.

"In ultimul an a crescut numarul de retele fara fir la nivel de utilizatori domestici. In cazul companiilor, cea mai mare parte a acestora se folosesc de tehnologia fara fir, astfel incat securizarea informatiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru ele.

Insa, studiile internationale releva faptul ca in jur de 64 % dintre companii neglijeaza securitatea retelelor Wlan si numai 47% dintre acestea folosesc sisteme de protectie si criptare adecvate, iar mai putin de 30 % utilizeaza orice forma de preventie a intruziunii in cadrul retelei", se arata in comunicatul Computer Troubleshooters Romania.

Studiul mai arata ca in proportie de peste 80 %, configurarile retelelor wireless sunt facute de catre proprietarul retelei sau de o cunostinta a acestuia, iar problemele cel mai des intalnite de specialistii Computer Troubleshooters Romania sunt de la cele mai simple, precum instalarea deficitara a retelelor, nefunctionarea corecta a router-ului, nesecurizarea acestuia, pana la probleme mai severe, constand in atacuri informatice care deriva de la intrarea neaprobata in computer pana la infectarea cu virusi periculosi.

"Doar 10% dintre utilizatorii din Bucuresti, persoane fizice, prefera sa apeleze la un specialist cand instaleaza un router. Vestea buna pentru un utilizator casnic fara prea multe cunostinte IT este faptul ca totusi calculatorul din spatele routerului este mult mai bine protejat, chiar fara setarile avansate de securitate, decat un calculator care este conectat direct la Internet si care este foarte expus atacurilor", declara Marius Stanca, unul dintre francizatii Computer Troubleshooters Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#retele wireless, #atacurilor informatice, #studiu, #Computer Troubleshooters Bucuresti , #criza economica romania