Ziare.com

Intretinerea in blocurile noi ajunge si la 180 de euro

Luni, 31 Martie 2008, ora 07:11

   

Intretinerea in blocurile noi ajunge si la 180 de euro
Tot romanul, si mai ales bucuresteanul, satul de viata in cutiile de chibrituri comuniste, isi doreste sa locuiasca intr-un bloc nou, cu camere spatioase si locuri de parcare asigurate. Insa, inafara de pretul piperat al locuintei in sine, cumparatorii trebuie sa tina cont si de costurile ulterioare achizitionarii unui nou apartament.

La plata utilitatilor se adauga cheltuielile de administrare, care in cazul unora dintre noile ansambluri rezidentiale pot urca la 180 de euro lunar, scrie "Cotidianul" de luni.

Cheltuielile pentru administrarea unui ansamblu rezidential variaza, conform specialistilor, intre 0,3 si 1,5 euro/metru patrat, suma la care se adauga TVA, adica intre 0,35 si 1,8 euro.

Unii dezvoltatori stipuleaza prin contract ca pentru o perioada se vor ocupa de administrarea imobilului. Interesant este ca daca luam in considerare pretentiile maxime ale unei firme de administrare, asa cum spun specialistii, cheltuielile pentru administrare pot ajunge la peste 20% din rata bancara platita in cazul in care se face un credit ipotecar.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Specialistii mai spun ca aceste cazuri se intalnesc in ansamblurile rezidentiale mari, in care este nevoie de un aparat administrativ complex.

Pe lista de intretinere a celor care vor locui in multe dintre noile cartiere vor fi trecute utilitati si servicii care nu sunt luate in calcul in cazul celor care locuiesc in cartierele construite inainte de 1990. La blocurile vechi, cheltuielile de intretinere includ plata utilitatilor consumate de fiecare proprietar, cheltuielile pentru spatiile comune si cele cu personalul care se ocupa cu intretinerea blocului. De regula, salariatii unei asociatii de proprietari sunt administratorul, contabilul si femeia de serviciu.

In cazul unui imobil nou, cheltuielile vor fi mai mari. La cheltuielile cu utilitatile consumate conform contoarelor montate in fiecare apartament se vor adauga si cele pentru intretinerea complexului. "Intretinerea, ca utilitati, nu este trecuta in contracte in mod normal, pentru ca in majoritatea proiectelor contorizarile se fac separat, deci se plateste cit se consuma. Daca e vorba de administrarea spatiilor comune, atunci acest cost este intre 0,3 si 1,5 euro pe metru patrat, plus TVA, pe luna", spune Laura Baciu, consultant in cadrul Colliers Residential Division.

Cuantumul acestor cheltuieli va depinde de dimensiunile apartamentului. Astfel, pentru o garsoniera cu o suprafata de 40 de metri patrati, numai cheltuielile de administrare se vor ridica la sume cuprinse intre 14 si 60 de euro lunar. Pentru un apartament cu doua camere, cu o suprafata de aproximativ 70 de metri patrati, se vor plati, in acelasi scop, intre 25 si 126 de euro. In cazul unui apartament mai mare, de 100 de metri patrati, cheltuielile de administrare vor ajunge la 35-180 de euro lunar.
Citeste mai multe despre bloc nou intretinere costuri
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2845 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

idi0tului cu 'cutiile de chibrituri comuniste'

iata "cutiile de chibrituri capitaliste":

geocities.com/ casamede2005

plus ca 2.000.000 din "cabane" sunt libere in urma falimentului preafericitilor fosti propietari!

in plus in romania peste 90% sunt propietari... fata de 30% in state...

 

 

Domnia si prostia se platesc

Daca ai bani sa-ti iei un astfel de camin ar trebui sa ai teoretic si bani sa platesti intretinerea si alte taxe.

ceea ce ma dernajeaza pe mine la noile cosntructii astea de se fac, este ca nu se gandeste un plan de dezvoltare si un plan urmanistic estetic...nu la noi a venit "investitorul" a pus mana pe 1000 mp gata toarna un bloc.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor