Cum va salva consiliul de afaceristi al lui MRU economia Romaniei?

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 09:37
1754 citiri
Cum va salva consiliul de afaceristi al lui MRU economia Romaniei?

Primele efecte ale consiliului consultativ de oameni de afaceri infiintat de premierul Ungureanu le vom vedea chiar de luna viitoare, dupa cum a declarat secretarul consiliului, Ionel Blanculescu.

Consiliul format din 26 antreprenori, bancheri si CEO de companii a fost impartit, miercuri, in patru grupuri de lucru aferente celor patru domenii principale pe care va functiona: absortia fondurilor europene si atragerea finantarilor alternative, combaterea evaziunii fiscale, relansarea si cresterea economica si eficientizarea parteneriatului public privat.

"Nu tinem cont de weekenduri, seri sau sarbatori. Iar pentru a fi non-stop in legatura am creat un intranet securizat", a explicat Blanculescu, secretatul consiliului, adaugand ca modul de functionare a acestuia nu are cum sa nu garanteze succesul.

"Cu certitudine ca acest consiliu va avea un impact pozitiv asupra economiei Romaniei".

Un astfel de consiliu format din reprezentanti ai mediului de business este o premiera pentru Romania, modelul functionand, insa, de foarte multi ani in state precum SUA sau Franta.

"Inainte de constituirea consiliului au fost analizate diverse modele. Trebuie stiut ca acest consiliu este pentru mediul de afaceri, nu este unul economic-consultativ. Tinand cont de mandatul scurt al acestui guvern, s-a considerat ca putem face schimbari rapide mai degraba in mediul business", mai explica Blanculescu.

Citeste mai multe despre Cum va salva consiliul de afaceristi al lui MRU economia Romaniei? pe Business24.ro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Consiliu Consultativ guvern, #consiliu oameni de afaceri, #consiliu guvern Ungureanu , #criza economica romania