De ce Ungaria poate si Romania nu?

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 21:36
3722 citiri
De ce Ungaria poate si Romania nu?

Vineri s-a aflat in vizita in Romania Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei. In cursul convorbirilor cu oficialitatile romane, Semjen Zsolt a facut referiri la masurile de austeritate adoptate in Ungaria, aflata in adanca criza economica.

Asa cum scriam in articolul Va urma Ungaria Greciei?, Noul guvern format de Viktor Orban a gasit o situatie dezastruoasa a finantelor publice ale tarii.

Vicepresedintele FIDESZ, Lajos Kosa, totodata primar al orasului Debrecen, a declarat la o conferinta pe tema dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii organizate de cotidianul Napi Gazdasag, conform cotidianului Portfolio: "Se pare ca scopul nostru actual este sa nu intram in incapacitate de plata; exista o sansa mica de a evita soarta Greciei, deoarece situatia este mult mai grava decat credeam."

In aceasta situatie, guvernul Ungariei s-a aflat in situatia de a lua masuri ferme de reducere a cheltuielilor bugetare. printre altele, salariile din sistemul public vor suferi reduceri drastice.

"Noi am obligat ministerele sa nu micsoreze salariile din sanatate si educatie, ci sa-si indrepte atentia spre birocratie. Sunt convins ca Romania ar trebui sa ia masuri foarte urgente", a declarat Semjen Zsolt.

Romania, care a fost pusa in situatie de a face si el reduceri drastice ale cheltuielilor bugetare, a decis prin intermediul guvernului Boc sa reduca salariile de-a valma, nediferentiat, in sectorul bugetar. Iata ca Ungariei nu i s-a parut prea complicat sa protejeze educatia si sanatatea.

Mai mult decat atat, guvernul Ungariei a decis sa nu se atinga de pensii. Se aude oare si la palatul Victoria?

Citește și:
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...